Acasă Noutăți Noi burse pentru elevii din România. Ministerul Educației a făcut anunțul

Noi burse pentru elevii din România. Ministerul Educației a făcut anunțul

de Comunicatul
0 comentariu

Bursă de reziliență pentru elevi

Începând cu anul școlar 2024-2025, elevii care nu ating nivelul necesar pentru a primi burse de merit, dar care demonstrează efort constant și progres semnificativ în performanțele lor academice, vor putea beneficia de această nouă formă de sprijin financiar.

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, bursa de reziliență va fi în valoare de 300 de lei pe lună și se va acorda elevilor care au obținut o medie anuală de cel puțin 7 și care se află în primii 30% din clasă în funcție de rezultatele școlare.

Condiții pentru a beneficia de bursă

Scopul acestui nou tip de bursă este de a recunoaște și recompensa determinarea și capacitatea de a depăși dificultățile academice. Elevii care beneficiază de această bursă trebuie să fie atenți la criteriile stricte de eligibilitate, care includ prezența la cursuri. Astfel, elevii care acumulează mai mult de zece absențe într-un an școlar vor fi excluși de la primirea oricărui tip de bursă oferită de stat, indiferent că este vorba de burse de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice.

Se estimează că aproximativ 164.000 de elevi din cei 3 milioane existenți în sistemul educațional din România ar putea beneficia de această nouă bursă de reziliență. Această inițiativă vine în sprijinul elevilor care depun eforturi susținute pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare, oferindu-le un stimulent financiar pentru determinare și perseverență.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.