Acasă Noutăți Nicuşor Dan exclude o candidatură la prezidențiale: În 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan exclude o candidatură la prezidențiale: În 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

de Comunicatul
0 comentariu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, la Prima TV, că actualul preşedinte al USR, Elena Lasconi, i-a spus că ar fi potrivit să candideze la prezidenţiale, înainte ca ea însăşi să-şi asume această candidatură din partea partidului său. Edilul exclude însă o candidatură în acest an și spune că în 2028 va candida tot la Primăria Capitalei. 

Nicuşor Dan a fost întrebat, sâmnbătă, la Prima TV, despre posibilitatea unei candidaturi în alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an şi a exclus posibilitatea.

„Nicidecum (…) În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureştiului şi asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al afirmat: „Să reflectezi e una, să acţionezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureştiului şi asta e toată preocuparea mea”.

El a precizat că are discuţii private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: „Privat există multe discuţii. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-şi anunţa candidatura la preşedinţie, a zis că aş fi potrivit să fac asta”.

Întrebat dacă există cea mai mică şansă să candideze la prezidenţialele din acest an, primarul general a afirmat: Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus. De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (…) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an va avea loc în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în 8 decembrie. Între ele vor avea loc alegerile parlamentare.

Elena Lasconi a anunţat că va candida din partea USR.

Editor : C.L.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.