Acasă Noutăți Nicolae Ciucă: „Decizia cedării către Ucraina a unui sistem PATRIOT se va lua în CSAT”

Nicolae Ciucă: „Decizia cedării către Ucraina a unui sistem PATRIOT se va lua în CSAT”

de Comunicatul
0 comentariu
Nicolae Ciucă: „Decizia cedării către Ucraina a unui sistem PATRIOT se va lua în CSAT”
Nicolae Ciucă: „Decizia cedării către Ucraina a unui sistem PATRIOT se va lua în CSAT”

Preşedintele Senatului şi lider al Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, că eventuala decizie de a ceda un sistem PATRIOT către Ucraina va fi luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Domnia sa a spus că este o solicitare care va fi analizată în CSAT. România este ţară de graniţă a Ucrainei. Ca atare, în momentul de faţă, sigur, avem patru sisteme PATRIOT şi în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi în funcţie de ceea ce ar putea să se primească în schimbul unei asemenea capabilităţi, decizia va fi luată în CSAT”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a adăugat că aceasta “e o chestiune absolut în responsabilitatea membrilor CSAT”. “Eu cred că mesajul preşedintelui României a fost cât se poate de clar în această direcţie. Se va analiza şi în funcţie de situaţia concretă şi de detaliile de la momentul luării deciziei, vor determina modul în care se va lua decizia”, a mai menţionat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a participat, joi seara, la un eveniment organizat cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Israelului.

Pe 7 mai, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ce a fost primit la Casa Albă de omologul american, Joe Biden, că România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei.

Discuție decisivă între Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis despre sistemul Patriot care ar putea fi donat Ucrainei: Urmează să luăm o decizie

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.