Acasă Noutăți Ministrul britanic al Apărării îl consideră pe Belousov o „altă marionetă a lui Putin”

Ministrul britanic al Apărării îl consideră pe Belousov o „altă marionetă a lui Putin”

de Comunicatul
0 comentariu

Ministrul britanic al Apărării Grant Shapps îl consideră pe noul ministru al Apărării din Rusia o „altă marionetă a lui Putin”. Acesta îl acuză pe Serghei Şoigu, destituit în weekend de către Vladimir Putin şi înlocuit cu Andrei Belousov, cu responsabilitatea a „peste 355.000 de victime”, morţi şi răniţi, „în rândul propriilor militari” în războiul din Ucraina, relatează AFP, potrivit News.ro.  

Serghei Şoigu, care s-a aflat în post din 2012, a fost destituit duminică, într-o remaniere-surpriză, la câteva zile după învestirea lui Vladimir Putin în al cincilea mandat la Kremlin, după peste doi ani de război în Ucraina.

„Serghei Şoigu a cauzat peste 355.000 de victime în rândul propriilor militari şi suferinţe masive în rândul civililor, în cadrul campaniei ilegale din Ucraina”, denunţă pe X Grant Shapps.

„Rusia are nevoie de un ministru al Apărării capabil să anuleze această moştenire dezastruoasă şi să pună capăt invaziei, dar tot ceea ce va obşine este altă marionetă a lui Putin”, declară ministrul britanic.

Serghei Şoigu a fost înlocuit cu Andrei Belousov, un economist fără experienţă militară. Acesta a fost unul dintre principalii consilieri economici ai lui Vladimir Putin în ultimii ani.

Această remaniere intervine în timp ce armata rusă înaintează în regiunea ucraineană Harkov, la câteva zile după lansarea unui asalt terestru, şi care îşi sporeşte presiunea în Donbas, în zona Ceasiv Iar.

Editor : C.S.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.