Acasă Noutăți Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

de Comunicatul
0 comentariu
Mihai Daraban
Mihai Daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 28 martie a.c., o întâlnire oficială cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Servicii Geneva, dl Vincent Subilia. Întâlnirea a a avut loc în marja Forumului de Afaceri al Francofoniei, eveniment organizat de Guvernul României, Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și CCIR.

„Întâlnirea de azi a avut ca teme de discuție două subiecte foarte importante atât pentru antreprenorii din cele două state, cât și pentru poziționarea României și Elveției la nivel internațional, în cadrul organizațiilor comerciale din care fac parte. Astfel, chiar dacă valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Elveția este una apreciabilă și, totodată, în creștere de la an la an, împreună cu președintele Vincent Subilia am reușit să identificăm noi oportunități de afaceri pentru mediile de business pentru ca acest trend să se păstreze și în viitor. În ceea ce privește cooperarea internaţională, am stabilit ca implicarea celor două camere în activitatea World Chamber Federation (WCF) și Eurochambers trebuie să fie axată pe o uniformizare a modului de funcționare a camerelor europene pentru a deveni mai compatibile și, în același timp, mai adaptate noilor provocări exprimate în actualul context geopolitic. Este absolut necesară o directivă minimală a Comisiei Europene care să reglementeze activitatea camerelor de comerț”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.
 
„Camerele de Comerț joacă un rol crucial în promovarea creșterii și dezvoltării economice în diferite comunități din întreaga lume, iar cooperarea este extrem de importantă pentru depășirea provocărilor majore la nivel global. Trebuie să lucrăm ca o comunitate de afaceri unită pentru a putea promova incluziunea economică, colaborarea internațională și sustenabilitatea. Iată de ce, întâlnirea de azi cu președintele CCIR a reprezentat o ocazie unică pentru mine de a înţelege cu claritate punctul de vedere al camerelor de comerț din Estul Europei. În calitate de membru al Consiliului General al WCF și al Consiliului Director Eurochambres, mă declar, de azi, un susținător al inițiativelor CCIR”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Servicii Geneva, dl Vincent Subilia.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.