Acasă Noutăți Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel (CNN)

Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel (CNN)

de Comunicatul
0 comentariu

Iranul a transmis pe canale private un mesaj către Statele Unite chiar în timp ce dronele și rachetele sale se îndreptau spre Israel, a declarat un înalt oficial american, potrivit CNN. În mesaj Teheranul anunța Washingtonul că represaliile sale se încheie odată cu atacul cu drone și rachete lansate în direcția Israelului.

Iranul a trimis un mesaj Statelor Unite că represaliile sale împotriva Israelului s-au încheiat, reluând ceea ce Iranul a spus și în mod public, potrivit oficialului de rang înalt citat de CNN.

„Am primit un mesaj de la iranieni în timp ce acest lucru (atacul cu drone și rachete  – n.r.) era în desfășurare, prin intermediul elvețienilor, în care sugerau practic că au terminat după asta, dar (atacul – n.r.) era încă în curs desfășurare”, a declarat duminică oficialul, potrivit CNN.

Sâmbătă târziu, Iranul a declarat că atacul său asupra Israelului este un răspuns la lovitura israeliană asupra consulatului iranian din Damasc, iar „chestiunea poate fi considerată încheiată”.

Pe de altă parte, duminică, șeful Statului Major al Iranului a avertizat Statele Unite și Israelul împotriva oricărui viitor atac.

Mohammad Bagheri, șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, a declarat că Iranul a trimis un mesaj prin intermediul ambasadei elvețiene, avertizând Statele Unite că, dacă vor coopera cu Israelul în posibilele sale viitoare acțiuni, bazele americane „nu vor avea nicio siguranță”.

Acesta nu este singurul semnal transmis de Teheran că represaliile sale împotriva Israelului se vor rezuma la atacul de sâmbătă noapte. Ministrul turc de externe a avut duminică o convorbire cu omologul său iranian, cerându-i să evite o „nouă escaladare în regiune”. 

În replică, ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, „a declarat că operaţiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat”, dar că Iranul îşi rezervă dreptul de a acţiona „mai ferm” în cazul unui „atac” israelian.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.