Acasă Noutăți “Meloni, poporului îi este foame”. Mii de italieni au ieșit în stradă în marile orașe, nemulțumiți de bugetul pe 2024

“Meloni, poporului îi este foame”. Mii de italieni au ieșit în stradă în marile orașe, nemulțumiți de bugetul pe 2024

de Comunicatul
0 comentariu

Mii de angajaţi din sectorul public şi din transporturi au participat vineri în Italia la o grevă prin care au protestat, la apelul sindicatelor, împotriva bugetului pe 2024 pregătit de guvernul ultraconservator condus de Giorgia Meloni, relatează AFP. Meloni şi guvernul său sunt acuzaţi de grevişti că folosesc resursele precare disponibile în bugetul pe 2024 pentru a “vâna” voturi, în perspectiva alegerilor europene de din 2024, neglijând oamenii muncii și pensionarii. “Meloni, poporului îi este foame”, se putea citi pe una dintre pancartele manifestanţilor adunaţi în Piazza del Popolo, în centrul Romei.

Mii de oameni au mărşăluit şi pe străzile din Genova şi Milano.

La originea protestului s-au aflat două din cele trei principale confederaţii sindicale din Italia, CGIL şi UIL, acestea acuzând guvernul că a deturnat resurse de la sectoare cheie ca sănătatea, educaţia şi industria.

Au fost chemaţi să facă grevă timp de opt ore în întreaga ţară cadrele didactice, angajaţii din sănătate, şoferii de taxi şi lucrătorii de la poştă, iar unele sectoare din domeniul privat, ca metalurgiştii sau comercianţii, au fost invitaţi la grevă în centrul Italiei.

Vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministrul Transporturilor, a impus însă restricţii pentru a reduce problemele de transport, reducând la jumătate durata grevei în acest sector şi excluzând sectorul aerian, însă secretarul general al CGIL, Maurizio Landini, l-a acuzat pe Salvini de “atac la dreptul la grevă”,

CGIL a salutat în cele din urmă într-un comunicat “o puternică participare” la protest, cu “vârfuri de aproape 100%” în unele porturi, 80% în logistică şi 70% în transportul feroviar, în timp ce Liga, formaţiunea lui Salvini, a evocat o “participare slabă, mai ales în sectorul transporturilor”.

Protestul este prevăzut să dureze cinci zile, în funcţie de regiune. 

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.