Acasă Noutăți Masca făcută în casă, ieftină și extrem de eficientă, pentru picioare

Masca făcută în casă, ieftină și extrem de eficientă, pentru picioare

de Comunicatul
0 comentariu

Picioarele noastre sunt adesea neglijate în rutina zilnică de îngrijire a pielii, dar ele suportă o mare parte din greutatea noastră și sunt expuse la diverse agresiuni zilnice, cum ar fi frecarea constantă de încălțăminte și contactul cu suprafețe dure. Ca urmare, călcâiele uscate și crăpate devin o problemă comună, care nu doar că poate fi inestetică, dar și dureroasă. În acest articol, vom explora o soluție simplă și accesibilă: masca pentru picioare făcută în casă.

Aceasta nu doar că este ieftină, dar este și extrem de eficientă pentru revitalizarea călcâielor uscate și crăpate. Vom discuta despre ingredientele necesare, beneficiile fiecăruia, pașii pentru prepararea măștii și modurile de utilizare pentru a obține cele mai bune rezultate.

De ce apar călcâiele uscate și crăpate?

Factori comuni

 1. Deshidratarea: Lipsa de hidratare este unul dintre principalii factori care contribuie la uscarea pielii. Dacă nu bei suficientă apă sau nu folosești creme hidratante, pielea picioarelor poate deveni uscată și fragilă.
 2. Expunerea la factori de mediu: Temperaturile extreme, fie ele calde sau reci, pot afecta negativ pielea, ducând la uscarea și crăparea călcâielor.
 3. Încălțămintea nepotrivită: Încălțămintea strâmtă sau de proastă calitate poate provoca frecarea și presiunea excesivă asupra călcâielor, agravând problemele existente.
 4. Lipsa de îngrijire adecvată: Ignorarea rutinei de îngrijire a picioarelor poate duce la acumularea de piele moartă și la uscarea călcâielor.
 5. Afecțiuni medicale: Problemele de sănătate, cum ar fi diabetul, psoriazisul sau dermatita, pot contribui la uscarea și crăparea călcâielor.

Impactul asupra sănătății

Picioarele uscate și călcâiele crăpate pot cauza disconfort și durere, dar pot duce și la infecții dacă nu sunt tratate corespunzător. Crăpăturile adânci pot deveni portițe de intrare pentru bacterii, ceea ce poate complica și mai mult problema.

Beneficiile unei măști pentru picioare făcute în casă

Ingrediente naturale și accesibile

Măștile pentru picioare făcute în casă folosesc ingrediente naturale, care sunt nu doar accesibile, dar și benefice pentru pielea ta. Aceste ingrediente nu conțin substanțe chimice dure care pot irita pielea sensibilă a picioarelor.

Efect hidratant și emolient

Ingredientele naturale, cum ar fi uleiurile esențiale, mierea și aloe vera, au proprietăți hidratante și emoliente puternice, care ajută la refacerea barierei naturale de protecție a pielii și la menținerea acesteia hidratată și sănătoasă.

Proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene

Multe dintre ingredientele folosite în măștile pentru picioare au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, care ajută la calmarea iritațiilor și la prevenirea infecțiilor.

Costuri reduse

Măștile pentru picioare făcute în casă sunt mult mai accesibile decât produsele de îngrijire cumpărate din magazine. Ingredientele necesare sunt, în general, ieftine și ușor de găsit.

Personalizare

Poți personaliza măștile pentru picioare în funcție de nevoile specifice ale pielii tale. Poți ajusta ingredientele și cantitățile în funcție de preferințele tale și de problemele pe care dorești să le tratezi.

Ingrediente esențiale pentru masca de picioare

1. Ulei de cocos

Proprietăți hidratante și emoliente: Uleiul de cocos este un hidratant natural care penetrează profund în piele, oferind hidratare de lungă durată. Este ideal pentru pielea uscată și crăpată, ajutând la refacerea barierei protectoare a pielii.

Proprietăți antibacteriene: Acesta are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, care pot ajuta la prevenirea infecțiilor în cazul călcâielor crăpate.

2. Miere

Hidratant natural: Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale hidratante și emoliente. Aceasta ajută la atragerea și menținerea umidității în piele.

Proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii: Mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la calmarea iritațiilor și la prevenirea infecțiilor.

3. Aloe Vera

Hidratant și calmant: Aloe vera este un excelent hidratant natural, cunoscut pentru proprietățile sale calmante și vindecătoare. Este ideal pentru pielea uscată și iritată.

Proprietăți antiinflamatorii: Aloe vera ajută la reducerea inflamațiilor și a roșeții, oferind un efect de calmare pentru pielea afectată.

4. Bicarbonat de sodiu

Exfoliant natural: Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând pielea mai fină și mai moale.

Proprietăți antibacteriene: Are proprietăți antibacteriene care ajută la prevenirea infecțiilor și la curățarea profundă a pielii.

5. Uleiuri esențiale (lavandă, arbore de ceai, eucalipt)

Proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii: Uleiurile esențiale, cum ar fi cel de lavandă, arbore de ceai și eucalipt, au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la calmarea pielii și la prevenirea infecțiilor.

Aromaterapie: Aceste uleiuri esențiale nu doar că îți revitalizează pielea, dar oferă și o experiență de aromaterapie relaxantă, care contribuie la bunăstarea generală.

Rețeta măștii pentru picioare

Ingrediente necesare

 • 2 linguri de ulei de cocos
 • 2 linguri de miere
 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
 • 5 picături de ulei esențial de lavandă
 • 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Instrucțiuni de preparare

 1. Încălzește uleiul de cocos: Începe prin a încălzi uleiul de cocos pentru a-l aduce într-o formă lichidă. Poți face acest lucru punând borcanul într-un vas cu apă caldă sau utilizând un cuptor cu microunde pentru câteva secunde.
 2. Amestecă uleiul de cocos și mierea: Într-un bol, combină uleiul de cocos lichid cu mierea și amestecă bine până când obții o pastă omogenă.
 3. Adaugă gelul de aloe vera: Adaugă gelul de aloe vera în amestec și continuă să amesteci până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
 4. Incorporează bicarbonatul de sodiu: Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă bine până când obții o textură consistentă.
 5. Adaugă uleiurile esențiale: În cele din urmă, adaugă picăturile de ulei esențial de lavandă și arbore de ceai și amestecă bine pentru a distribui uniform aromele și proprietățile benefice ale acestora.
 6. Transferă masca într-un recipient: Transferă amestecul într-un recipient curat și uscat, pe care îl poți închide ermetic pentru a păstra masca pentru utilizări ulterioare.

Cum se aplică masca pentru picioare

 1. Curăță și usucă picioarele: Începe prin a curăța bine picioarele cu apă și săpun. Asigură-te că îndepărtezi orice impuritate sau reziduu de pe piele. Uscă picioarele complet cu un prosop curat.
 2. Aplică masca: Cu ajutorul mâinilor sau a unei pensule, aplică un strat generos de mască pe picioare, concentrându-te în special pe zonele cu piele uscată și călcâiele crăpate. Asigură-te că acoperi bine toată suprafața afectată.
 3. Lasă masca să acționeze: Acoperă picioarele cu o folie de plastic sau cu șosete de bumbac și lasă masca să acționeze timp de 20-30 de minute. Acest lucru va permite ingredientelor să pătrundă adânc în piele și să ofere hidratarea necesară.
 4. Clătește și hidratează: După ce timpul a trecut, îndepărtează folia sau șosetele și clătește picioarele cu apă călduță. Uscă bine picioarele și aplică o cremă hidratantă pentru a sigila hidratarea.

Frecvența utilizării

Pentru rezultate optime, este recomandat să aplici masca pentru picioare de două ori pe săptămână. Dacă călcâiele tale sunt foarte uscate și crăpate, poți aplica masca mai des, dar asigură-te că nu îți irită pielea.

Alte sfaturi pentru îngrijirea picioarelor

Exfoliere regulată

Exfolierea regulată a picioarelor ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la prevenirea acumulării de piele uscată și crăpată. Poți folosi o piatră ponce sau un exfoliant natural, cum ar fi un amestec de zahăr și ulei de măsline, pentru a-ți menține picioarele netede și moi.

Hidratare zilnică

Aplicarea unei creme hidratante pe picioare zilnic, în special pe călcâie, ajută la menținerea pielii hidratate și la prevenirea uscării și crăpării. Alege o cremă bogată, care să ofere hidratare de lungă durată.

Alegerea încălțămintei adecvate

Încălțămintea joacă un rol esențial în menținerea sănătății picioarelor tale. Alege încălțăminte care oferă suport adecvat și care nu exercită presiune excesivă asupra călcâielor. Evită încălțămintea prea strâmtă sau care nu permite picioarelor să respire.

Îmbăiere regulată a picioarelor

Îmbăierea regulată a picioarelor ajută la înmuierea pielii și la relaxarea mușchilor. Adaugă săruri Epsom sau uleiuri esențiale în apă pentru a-ți revitaliza picioarele și pentru a preveni uscarea și crăparea călcâielor.

Vizite regulate la pedichiurist

Vizitele regulate la pedichiurist pot ajuta la menținerea sănătății picioarelor tale. Un pedichiurist profesionist poate îndepărta pielea moartă, poate trata eventualele probleme și îți poate oferi sfaturi pentru îngrijirea picioarelor acasă.

SURSA

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.