Acasă Noutăți Macron afirmă că SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO. „Ucrainenii au fost destul de enervaţi”

Macron afirmă că SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO. „Ucrainenii au fost destul de enervaţi”

de Comunicatul
0 comentariu

SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron marţi, înaintea Summitului NATO de la Washington, care începe azi.

Emmanuel Macron a ţinut să evidenţieze „opoziţia solidă” a Statelor Unite şi a Germaniei faţă de invitarea Ucrainei să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice.

„În cele din urmă, va exista o decizie a aliaţilor de a invita Ucraina să se alăture NATO”, a declarat Macron, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Şeful statului francez s-a referit şi la Summitul NATO din iulie anul trecut, organizat la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitaţia de a deveni membră a organizaţiei.

„Ucrainenii au fost destul de enervaţi atunci când au ajuns la concluzia că uşa era deschisă, dar nu atât de mult. Şi cred că scenariul pentru Summitul de la Washington este acelaşi”, a afirmat el.

Scholz: „Vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie”

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări privind sprijinul său pe termen lung pentru Ucraina, ţară care luptă împotriva agresiunii ruse.

Adresându-se înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, Scholz s-a declarat bucuros de ocazia de a reafirma mesajul foarte clar că „vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

El s-a referit la livrările de arme şi la iniţiativa adoptată recent de principalele şapte state industrializate ale lumii (G7) privind finanţarea unui pachet în valoare de 50 de miliarde de dolari cu ajutorul dobânzilor obţinute din valorificarea activelor ruseşti îngheţate.

În opinia şefului executivului german, acesta a fost un semn de solidaritate faţă de Ucraina, dar şi un mesaj clar adresat Moscovei.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.