Acasă Noutăți Luminiţa Odobescu l-a întâmpinat la București pe Giles Portman, noul ambasador al Regatului Unit

Luminiţa Odobescu l-a întâmpinat la București pe Giles Portman, noul ambasador al Regatului Unit

de Comunicatul
0 comentariu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, l-a întâmpinat, vineri, la București, pe ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Giles Portman, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, transmite MAE într-un comunicat de presă.

MAE precizează în comunicatul de presă transmis cu această ocazie că șeful diplomației române și-a exprimat satisfacția față de nivelul foarte bun al relației bilaterale, punctând dialogul și cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic reînnoit dintre cele două state.

În acest context, MAE menționează că România va găzdui în 2024 a doua ediție a Forumului Bilateral România – Regatul Unit, în continuarea evenimentului inaugural desfășurat la Londra, la 23 martie 2023.

De asemenea, se mai spune în comunicat, ministrul de externe a evidențiat rolul important al colaborării în domeniile apărării și securității și potențialul semnificativ existent în sfera relațiilor economice bilaterale, atât în planul schimburilor comerciale, cât și în cel al investițiilor.

Ministrul Luminița Odobescu a reliefat contribuția substanțială a celor 1,2 milioane de români stabiliți în Regatul Unit la intensificarea relațiilor bilaterale.

În cadrul discuțiilor a fost, totodată, abordat contextul actual de securitate, marcat de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și de criza din Orientul Mijlociu, „fiind subliniată importanța coordonării celor două state în cadrul eforturilor de creare a unui mediu internațional mai sigur”, notează MAE.

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe român i-a transmis succes ambasadorului agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București și l-a asigurat de sprijinul autorităților române.

Pe 18 octombrie, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București a postat pe Facebook discursul emoționant al ambasadorului Andrew Noble, la încheierea mandatului, după cei cinci ani petrecuți în România.

Cu acest prilej, Andrew Noble i-a urat succes predecesorului său Giles Portman și a promis că va reveni în vizită în România: „Așa cum spunea Regele Charles, aceasta este o țară a gloriilor. Aceasta este o țară în care dorești să te întorci. Și asta va fi prioritatea mea, să mă întorc și să-mi văd minunatii prieteni români, să vizitez mediul rural, să îi vizitez siturile culturale și să absorb mai mult din această țară fascinantă, fie că este vorba de mănăstirile pictate din nord, Delta Dunării, Munții Carpați, plajele sau viața vibrantă a orașului. Și vă voi încuraja să faceți același lucru. Aceasta este o țară pe care trebuie neapărat să o cunoști direct.”

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.