Acasă Noutăți La fiecare 700 de militari eliminați într-o zi de ucraineni, rușii vin cu alți 1000. Londra: „Rusia e capabilă să absoarbă pierderile”

La fiecare 700 de militari eliminați într-o zi de ucraineni, rușii vin cu alți 1000. Londra: „Rusia e capabilă să absoarbă pierderile”

de Comunicatul
0 comentariu

Rusia continuă se mențină o superioritate numerică „semnificativă” în războiul din Ucraina, atât în materie de oameni cât și de echipamente militare sau muniții, se arată într-un comunicat publicat duminică de serviciile militare de informații britanice. În plus, rușii pot în continuare să „absoarbă” pierderile înregistrate în război și să reușească să trimită zilnic în prima linie mai mulți militari decât reușesc ucrainenii să elimine.

„Rusia reușește cel mai probabil să recruteze aproximativ 30.000 de militari pe lună și va fi cel mai probabil capabilă să absoarbă pierderile și să continue să lanseze atacuri pentru epuizarea forțelor ucrainene”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de X/Twitter de serviciile militare de informații britanice.

Statul major al armatei ucrainene a anunțat sâmbătă că trupele Kievului au reușit să elimine peste 730 de militari ruși în ultimele 24 de ore. Conform serviciilor militare britanice, rușii recrutează 30.000 de noi soldați pe lună, adică 1.000/zi.

În același timp, britanici arată că armata rusă a înregistrat progrese minore de-a lungul frontului, dar continuă să aibă superioritate în oameni și echipamente de luptă.

„La finalul lunii martie 2024 rușii au preluat aproape sigur controlul asupra a două localități – Tonenke și Orlivka – și continuă să mențină presiunea asupra altor localități din zonă. Rusia a continuat acțiunile ofensive de-a lungul mai multor zone ale frontului dar a înregistrat puține avansuri teritoriale în ultimele săptămâni”.

Editor : Mihnea Lazăr

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.