Acasă Noutăți La 46 de ani, o femeie din Ecuador s-a calificat în cursa pentru Miss Univers. Cine este Yajaira Quizhpi

La 46 de ani, o femeie din Ecuador s-a calificat în cursa pentru Miss Univers. Cine este Yajaira Quizhpi

de Comunicatul
0 comentariu

Ecuadorul ar putea să aibă la concursul de frumusețe Miss Univers de anul acesta o reprezentantă de 46 de ani. Yajaira Quizhpi, care reprezintă regiunea Sierra, luptă pentru titlul național de Miss Univers Ecuador care îi asigură locul în competiția mondială.

Sâmbătă aceasta, ea și alte 24 de femei vor concura la finala concursului care va avea loc la Machala, în provincia El Oro. Câștigătoarea va reprezenta Ecuadorul la concursul Miss Univers din Mexic, din luna septembrie, potrivit CNN.

Yajaira Quizhpi FOTO: Instagram/ yajairaquizhpi1
Yajaira Quizhpi FOTO: Instagram/ yajairaquizhpi1

Quizhpi este cea mai în vârstă femeie din istoria țării care a participat la concursul organizat de franciza Miss Univers.

„Mă simt mândră că mi se permite să fiu aici. Am spart barierele și este important ca noi, ca femei, să facem un pas înainte fără a ne fi teamă”, a declarat ea pentru CNN en Español într-un interviu video.

Participarea ei la competiție a fost posibilă după ce organizația Miss Universe și-a schimbat regulile legate de vârstă. Anterior, concurentele trebuiau să aibă vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Din 2024 a fost elimitată limita superioară de vârstă.

„Experiența a fost plină de satisfacții și m-a îmbogățit. Soțul și fiul meu m-au susținut. Soțul meu a fost persoana care m-a încurajat să mă înscriu în competiție și datorită lui am ajuns până aici”, a adăugat ea.

Quizhpi este inginer chimist și s-a născut în Azogues, în provincia Cañar.

Ea spune că celelalte concurente au susținut-o și că teama de a fi criticată a fost depășită simțind prietenia lor sinceră.

„M-au primit cu multă afecțiune, am învățat unele de la altele, din experiențe pozitive și negative. A fost o mare lecție de viață”, a spus ea.

Quizhpi nu este singura concurentă care nu ar fi putut participa în concordanță cu vechiului regulament.

Pentru prima dată în istoria sa de peste 70 de ani, franciza a dat undă verde participării femeilor căsătorite sau divorțate și care au născut sau sunt însărcinate. Dintre cele 25 de concurente la Miss Universe Ecuador, șapte participante sunt mame, patru fiind căsătorite, iar celelalte trei, divorțate.

Daysi Laman, de 29 de ani, care este divorțată cu trei copii, spune că acest concurs face pași mari și și-a arătat susținerea pentru Quizhpi „Este una dintre cele mai experimentate colege, nu numai datorită vârstei. Este o femeie frumoasă și inteligentă. Ne înțelegem bine și îi admir curajul”, a spus ea.

O altă concurentă, Carolina Cobo, de 29 de ani, este mamă singură a unei fetițe de șapte ani. Ea spune că frumusețea este subiectivă și că noile reguli ale concursului ajută la combaterea stigmatelor sociale.

Alejandra Rodriguez a atras atenția întregii lumi în aprilie, când a fost încoronată Miss Buenos Aires. FOTO: Profimedia Images
Alejandra Rodriguez a atras atenția întregii lumi în aprilie, când a fost încoronată Miss Buenos Aires. FOTO: Profimedia Images

Nu este prima dată în America Latină când vârsta unei concurente la un concurs de frumusețe atrage atenția. În aprilie, Alejandra Rodriguez a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a fost încoronată Miss Buenos Aires la 60 de ani. Deși nu a fost aleasă să reprezinte Argentina la Miss Univers, ea s-a arătat extrem de mulțumită de experiență.

Editor : D.C.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.