Acasă Noutăți Kremlinul reacționează după ce Zelenski l-a dat afară pe Zalujnîi din fruntea armatei

Kremlinul reacționează după ce Zelenski l-a dat afară pe Zalujnîi din fruntea armatei

de Comunicatul
0 comentariu

Înlocuirea generalul ucrainean Valeri Zalujnîi cu Oleksandr Sîrski în postul de comandant al Forţelor Armate ucrainene nu va schimba cursul războiului cu Rusia, a reacționat vineri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

„Noi nu credem că aceştia sunt factori care să schimbe cursul operaţiunii militare speciale. Aceasta va continua până când vor fi atinse obiectivele”, a afirmat Peskov, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Joi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat destituirea lui Valeri Zalujni, comandantul armatei ucrainene din iulie 2021, în contextul unor dezacorduri între cei doi.

Potrivit unor surse ucrainene înalt plasate, Volodimir Zelenski şi anturajul său îi reproşează de luni de zile lui Valeri Zalujni şi Statului Major al acestuia lipsa înaintării pe front, în urma unui eşec al contraofensivei din vară.

Unele publicaţii scriu că preşedinţia vede cu ochi răi popularitatea generalului, în timp ce cea a lui Zelenski nu mai este la apogeu.

Volodimir Zelenski l-a numit pe generalul Oleksii Sîrski ca înlocuitor. Însă acesta nu se bucură nici de popularitatea şi nici de notorietatea predecesorului său.

Şeful statului ucrainean i-a cerut imediat noului comandant al armatei un plan de luptă „realist” în 2024, în contextul în care Kievul este îngrijorat de prăbuşirea susţinerii Occidentului, antrenată de disensiuni interne în Statele Unite şi Uniunea Euroepană (UE).

Rusia a efectuat, la rândul său, mai multe schimbări în Statul Major, după retragerea umilitoare din Ucraina, din regiunea Harkov (nord-est) în septemrbie 2022 şi după insurecţia militară abandonată a grupării paramilitare ruse Wagner în iunie 2023.

Editor : I.C

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.