Acasă Noutăți Kremlinul, ironic după confruntarea Trump-Biden: Vladimir Putin nu și-a pus alarma la ceas să urmărească dezbaterea

Kremlinul, ironic după confruntarea Trump-Biden: Vladimir Putin nu și-a pus alarma la ceas să urmărească dezbaterea

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele Vladimir Putin nu s-a trezit în toiul nopţii pentru a urmări dezbaterea prezidenţială americană dintre Joe Biden şi Donald Trump, iar Rusia nu va comenta politica internă a SUA, a declarat vineri Kremlinul, în condiţiile în care Putin a fost invocat adesea în discursul celor doi candidaţi la Casa Albă, relatează Reuters, preluată de news.ro.

Putin şi-a afişat indiferenţa faţă de rezultatul alegerilor din noiembrie din SUA, iar purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a menţinut această linie, spunând că Rusia are lucruri mai importante pe care să se concentreze.

„Ei bine, uite, nu cred că vă aşteptaţi ca preşedintele Rusiei să-şi pună ceasul cu alarmă, să se trezească înainte de ivirea zorilor şi să urmărească dezbaterile din Statele Unite ale Americii”, a declarat Peskov reporterilor atunci când a fost întrebat dacă Putin s-a uitat la dezbaterea prezidenţiabililor din SUA.

„Avem o mulţime de probleme care sunt cu adevărat importante pentru ţara noastră, care sunt relevante pentru noi. Acestea sunt problemele cu care se ocupă preşedintele nostru. Dezbaterile din Statele Unite nu fac parte din principalele probleme de pe agendă”, a continuat Peskov, în condiţiile în care Moscova a fost învinuită de Washington că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, câştigate de Trump, încercând să le influenţeze rezultatul.

Rezultatul alegerilor este important pentru Rusia, în ciuda încercărilor sale de a-l minimaliza, deoarece va determina amploarea angajamentului Washingtonului de a continua să sprijine Ucraina împotriva Moscovei şi să o aprovizioneze cu arme americane avansate.

Într-un interviu acordat în februarie, Putin a declarat că este dispus să colaboreze cu orice preşedinte american, dar că îl preferă pe Biden pentru că este „o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician de şcoală veche”.

Unii comentatori au considerat răutăcioasă această remarcă. Pe baza reticenţei lui Trump de a-l critica pe Putin atunci când acesta era preşedinte, precum şi pe baza comentariilor sale mai recente – inclusiv faptul că ar încuraja Rusia să atace membrii NATO care nu au cheltuit suficient pentru propria apărare – criticii săi cred că revenirea lui Trump la Casa Albă i-ar facilita situaţia liderului de la Kremlin.

La începutul acestei luni, Putin a declarat, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters, că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul preşedinte al SUA, deoarece acest lucru probabil nu va schimba nimic pentru Moscova. Dar el a spus că sistemul judiciar american a fost în mod clar folosit într-o luptă politică împotriva lui Trump.

Cu aproximativ 12 menţiuni într-o oră şi jumătate, preşedintele rus Vladimir Putin a fost invocat în mod repetat de Joe Biden şi Donald Trump în timpul dezbaterii de joi privind alegerile prezidenţiale, în timp ce aceştia au concurat pentru a arăta cine este mai dur în politica externă.

Editor : M.L.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.