Acasă Noutăți Kovesi, atac masiv la Ursula von Der Leyen! Președintele Comisiei Europene, investigat de Pachetul Europen, alături de șeful Pfizer

Kovesi, atac masiv la Ursula von Der Leyen! Președintele Comisiei Europene, investigat de Pachetul Europen, alături de șeful Pfizer

de Comunicatul
0 comentariu

Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a preluat de la procurorii belgieni ancheta care o investighează pe Ursula von der Leyen pentru „interferență în funcțiile publice, distrugerea de SMS-uri, corupție și conflict de interese”, potrivit unor documente legale consultate de POLITICO și de un purtător de cuvânt al parchetului din Liège, relatează HotNews.ro.

În timp ce procurorii europeni investighează presupuse infracțiuni penale, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz.

Ancheta inițială a autorităților belgiene a fost deschisă la începutul anului 2023, după o plângere penală depusă de lobbyistul local Frédéric Baldan, care avea legături cu un grup vaccino-sceptic. Ulterior, i s-au alăturat guvernele ungar și polonez – deși acesta din urmă este în curs de a-și retrage plângerea după victoria în alegeri a coaliției pro-UE condusă de Donald Tusk, a declarat pentru POLITICO un purtător de cuvânt al guvernului polonez.

FRAUDĂ uriașă, anchetată de Parchetul condus de Kovesi! Sunt vizați funcționari din Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați și ai ANR

Plângerea lui Baldan are la bază un presupus schimb de mesaje text între șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și șeful Pfizer, Albert Bourla, în perioada premergătoare celui mai mare acord de pe tema vaccinurilor din UE, în plină pandemie Covid-19, într-o afacere supranumită „Pfizergate”. Vestea că Parchetul European investighează acum acest caz riscă să pună și mai mult sub semnul întrebării rolul președintei Comisiei în acordul privind vaccinurile, a cărui valoare estimată depășea 20 de miliarde de euro, notează Politico.

Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi derulează investigații paneuropene privind infracțiunile financiare și, teoretic, ar putea confisca telefoane și alte materiale relevante din birourile Comisiei sau din alte țări din Europa, cum ar fi Germania, țara natală a lui von der Leyen, amintește sursa citată. Comisia Europeană a refuzat să dezvăluie conținutul sms-urilor sau să confirme existența lor.

România ar putea fi obligată să cumpere cele 28 de milioane de doze de vaccin Pfizer

Dosarul vaccinurilor dinpandemie: Cîțu, Voiculescu și Mihăilă, urmăriți penal de DNA în dosarul achiziției de vaccinuri

Fostul premier liberal Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, sunt urmăriți penal din decembrie anul trecut în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid. Cei trei sunt acuzații de mai multe fapte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În esență, procurorii anticorupție susțin că cei trei au cumpărat prea multe vaccinuri, deși cantitatea achiziționată inițial ar fi fost suficientă pentru populația României. În ianuarie, Pfizer a dat în judecată statul român pentru că ar fi încălcat contractul pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid încheiat în pandemie. Potrivit,site-ului Europa Liberă, Pfizer cere României 564 de milioane de euro pentru 29 de milioane de doze de vaccin comandate în timpul pandemiei, la care guvernul român a renunțat.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.