Acasă Noutăți Kim Jong Un și-a trimis soldați peste graniță în Coreea de Sud. Seulul a tras focuri de avertisment

Kim Jong Un și-a trimis soldați peste graniță în Coreea de Sud. Seulul a tras focuri de avertisment

de Comunicatul
0 comentariu

Soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp duminică frontiera cu Coreea de Sud, ai cărei militari au tras focuri de avertisment, a anunţat marţi Statul Major sud-coreean (JCS), notează AFP, citată de Agerpres.

„Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord”, a declarat JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări inamice.

„După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite”, a adăugat JCS.

Părţile nord-coreeană şi sud-coreeană ale DMZ, cu o lăţime de patru kilometri, sunt puternic fortificate, dar linia de demarcaţie în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri. Ciocniri între soldaţi din cele două tabere care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când.

Incidentul de duminică a avut loc pe fondul unora dintre cele mai tensionate relaţii dintre nord şi sud din ultimii ani.

Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deşeuri spre vecinul său din sud, în ceea ce descrie drept un răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activişti sud-coreeni împotriva regimul nord-coreean.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.