Acasă Noutăți Kim Jong Un amenință că va pune capăt Coreei de Sud

Kim Jong Un amenință că va pune capăt Coreei de Sud

de Comunicatul
0 comentariu
Kim Jong Un
Kim Jong Un

Dictatorul Kim Jong Un ameninţă, la o ceremonie de marcare a înfiinţării armatei nord-coreene, la sediul Ministerului Apărării, că Phenianul nu va ezita să ”pună capăt” Coreei de Sud, în cazul unui atac, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA, în contextul în care relaţiile între cele două Corei se află la cel mai scăzut nivel, relatează AFP.

Coreea de Nord – dotată cu arma nucleară – a declarat anul acesta Coreea de Sud drept ”principalul său inamic”, a închis agenţii dedicate reunificării şi a ameninţat să intre în război în cazul oricărei încălcări teritoriale.

”Dacă inamicul îndrăzneşte să recurgă la forţă împotriva ţării noastre, vom lua o decizie îndrăzneaţă care va schimba istoria şi nu vom ezita să ne mobilizăm toate puterile (militare) pentru a-i pune capăt”, a ameninţat dictatorul, citat de KCNA.

”Pacea nu este un lucru pe care-l cerşeşti sau pe care-l dai în schimb în negocieri”, a declarat el la un eveniment la sediul Ministerul Apărării de marcarea a înfiinţării armatei nord-coreene, potrivit KCNA.

Kim Jong Un ameninţa luna trecută că, în cazul unei provocări, armata sa va ”aneantiza” inamicul – Coreea de Sud şi aliatul acesteia Statele Unite.

Imagini publicate de KCNA îl prezintă pe Kim Jong Un ţinând-o de mână pe fiica sa, Ju Ae care, potrivit unor analişti, este formată să-i succeadă.

Tatăl şi fiica apar de asemena în imagini în care sunt aclamţi de militari în uniformă şi pozând cu comandanţii armatei.

”Decizia de defini marionetele (sud-)coreene drept principala naţiune ostilă şi inamicul imuabil” şi de a le ”ocupa şi distruge teritoriul în cazul unei situaţii de urgenţă este în interesul securităţii eterne a ţării noastre”, a subliniat Kim Jong Un, potrivit KCNA.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol avertiza săptămîna trecută că Guvernul nord-coreean ”iraţional” este susceptibil de muliple provocări – atacuri cibernetice şi intruziuni cu drone înaintea alegerilor sud-coreene prevăzute în aprilie.

În ianuarie, ministrul sud-coreean al Apărării avertiza că Nordul riscă sfârşitul regimului în cazul în care ar intra în război.

Parlamentul nord-coreean a abolit miercuri prin vot legile cooperării economice cu Sudul, potrivit KCNA.

Kim Jong un a intensificat testele de armament, prin lansarea în acest an a unei serii de rachete de crozieră.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.