Acasă Noutăți Ipoteză bombă la discuțiile despre comasarea alegerilor. PSD și PNL ar putea avea candidat unic pentru Cotroceni, dar din afara partidelor – SURSE

Ipoteză bombă la discuțiile despre comasarea alegerilor. PSD și PNL ar putea avea candidat unic pentru Cotroceni, dar din afara partidelor – SURSE

de Comunicatul
0 comentariu
Liderii Coaliției ar trebui să ia o decizie finală privind calendarul alegerilor
Liderii Coaliției ar trebui să ia o decizie finală privind calendarul alegerilor

Ipoteză bombă pe scena politică. Potrivit unor surse Realitatea Plus, apare varianta unui candidat unic la Palatul Cotroceni, din partea PSD și PNL, dar care să nu facă parte din niciun partid. Liderii Coaliției discută, luni după-amiază, în biroul premierului Ciolacu, pentru că trebuie să ia astăzi decizia finală pe calendarul alegerilor după ce MAI i-a somat să stabilească mai repede data fiecărui scrutin. Rareș Bogdan a dezvăluit miza secretă a comasării: este o decizie care ar putea fi luată special împotriva partidului AUR, ca să piardă alegerile. 

Negocierile se poartă în legătură cu un pachet care să prevadă atât comasarea alegerilor cu o eventuală alianță pe termen lung între cele 2 partide. O variantă ar fi comasarea alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale, dar sursele citate de Realitatea Plus au sugerat că social-democrații ar pune condiția să fie ori dublă comasare, ori deloc.

Aceleași surse indică faptul că PSD ar accepta suprapunerea primului tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare.

Pe de altă parte, liderii Coaliției n-ar renunța nici la scenariu de împărțire, pe termen lung, a celor mai importante funcții din stat -președinte, premier, primar general și comisar european, cu o rocadă între cele 2 partide la viitorul ciclu electoral.

În ceea ce privește lupta pentru Palatul Cotroceni, PSD și PNL ar urma să facă o serie de sondaje, după europarlamentare și n-ar fi exclusă nici varianta unui candidat unic, dar din afara celor 2 partide, potrivit Realitate Plus.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.