Acasă Noutăți Iohannis crede că a fost „o decizie bună” ca alegerile să fie comasate: „Au dus la o participare de peste 50%. S-au desfășurat bine”

Iohannis crede că a fost „o decizie bună” ca alegerile să fie comasate: „Au dus la o participare de peste 50%. S-au desfășurat bine”

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „a fost o decizie bună” să fie comasate alegerile locale şi europarlamentare.

Şeful statului a participat la Summitul B9 de la Riga.

„A fost o decizie bună să fie aduse împreună alegerile locale cu alegerile europarlamentare”, a spus şeful statului.

Iohannis a susţinut că „faptul că aceste alegeri au fost puse împreună, au dus la o participare de peste 50%”.

„În ce priveşte alegerile locale, eu consider în continuare că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar – alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători şi faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%. Deci putem să spunem că a fost pasul corect, iar comunităţile, evident, şi-au ales primarii, preşedinţii de consilii, consilierii pe care i-au crezut potriviţi pentru următorii patru ani”, a spus Iohanis.

Iohannis spune că alegerile s-au desfăşurat foarte bine

Preşedintele Iohannis a afirmat că alegerile s-au desfăşurat foarte bine, chiar dacă au fost câteva incidente.

Şeful statului a mai spus că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă este bună sau nu coaliţia PSD-PNL, însă consideră că alegătorii au oferit răspunsul, fiindcă au votat în proporţie de aproape 50% lista comună prezentată de cele două partide.

„După părerea mea, chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfăşurat foarte bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiţi că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă această coaliţie este bună pentru România sau nu. Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care, în proporţie de aproape 50%, au votat lista comună prezentată de coaliţie şi este foarte corect aşa, după ce coaliţia a reuşit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact prin acestă război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Riga cum apreciază desfăşurarea alegerilor şi rezultatele lor.

Editor : Bianca Chirilă

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.