Acasă Noutăți Investigații imagistice pentru afecțiunile ginecologice

Investigații imagistice pentru afecțiunile ginecologice

de Comunicatul
0 comentariu

Diagnosticul afecțiunilor ginecologice se face, în cele mai multe cazuri, cu ajutorul investigațiilor imagistice. Pe lângă ecografia transvaginală, realizată de medicul ginecolog, pot fi necesare investigații avansate. Care sunt acestea și când sunt ele indicate aflăm de la dr. Adrian Dijmărescu, medic primar radiologie-imagistică medicală.

Atunci când sunt necesare detalii suplimentare celor oferite de ecografie, medicii recomandă adesea un examen prin rezonanță magnetică, așa-numitul RMN. Acesta oferă informații foarte utile pentru diagnostic, putând decela structuri cu dimensiuni foarte mici, pe care ecografia nu le poate distinge. În plus, este de preferat ca examenul RMN să fie efectuat cu aparate cu puterea de 3 Tesla, care furnizează imagini cu rezoluție foarte bună într-un timp relativ scurt.

Examenul RMN este de mare ajutor pentru diagnosticul unei afecțiuni ginecologice redutabile: endometrioza. Este însă nevoie de utilizarea unui protocol special pentru această boală, cu ajutorul căruia pot fi decelate chiar și leziuni de foarte mici dimensiuni. Totodată, examenul RMN este foarte util și pentru identificarea unor eventuale localizări ale bolii în afara abdomenului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.