Acasă Noutăți Incident aviatic la granița Rusiei cu NATO. Un avion rusesc a încălcat spațiul aerian al unui stat membru

Incident aviatic la granița Rusiei cu NATO. Un avion rusesc a încălcat spațiul aerian al unui stat membru

de Comunicatul
0 comentariu
Avion rusesc în spațiul aerian al unui stat NATO. Foto/Profimedia
Avion rusesc în spațiul aerian al unui stat NATO. Foto/Profimedia

Incident aviatic la granița NATO. Un avion militar rusesc a intrat în spațiul aerian al Finlandei.  Avionul a rămas circa două minute în spaţiul aerian finlandez în largul oraşului Loviisa (sud), la o profunzime de circa 2,5 km în interiorul teritoriului acestei ţări nordice, a precizat ministerul finlandez într-un comunicat.

Un avion militar rus este suspectat că a încălcat luni dimineaţa spaţiul aerian finlandez în zona Golfului Finic, a anunţat Ministerul Apărării al Finlandei, informează AFP.

Acest incident intervine în timp ce relaţiile dintre Finlanda şi Rusia s-au tensionat considerabil după aderarea Finlandei la NATO anul trecut, relaţii marcate de câteva incidente la frontieră.

Avionul a rămas circa două minute în spaţiul aerian finlandez în largul oraşului Loviisa (sud), la o profunzime de circa 2,5 km în interiorul teritoriului acestei ţări nordice, a precizat ministerul finlandez într-un comunicat.

“Tratăm cu toată seriozitatea această suspiciune de încălcare teritorială şi o anchetă a fost declanşată”, a declarat ministrul finlandez al apărării Antti Häkkänen, citat în acest comunicat.

Paza de coastă finlandeză va desfăşura o anchetă şi va informa populaţia odată investigaţia terminată, potrivit comunicatului.

Cel mai recent incident frontalier datează de la sfârşitul lui mai, când Finlanda şi Lituania au cerut Moscovei să dea explicaţii cu privire la proiectul său de a modifica unilateral frontiera maritimă a celor două ţări, după difuzarea unui proiect de rezoluţie al Ministerului Apărării rus.

Potrivit Ministerului Apărării finlandez, precedenta încălcare a spaţiului aerian finlandez datează din august 2022, când două avioane de vânătoare ruse au pătruns în Golful Finic.

Finlanda şi-a închis frontiera terestră cu Rusia în decembrie 2023, Helsinki acuzând Moscova că organizează sosirea de migranţi ilegali pentru a destabiliza ţara nordică.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.