Acasă Noutăți Incendiu la catedrala din Rouen: Focul a cuprins turla, cauza nu este cunoscută deocamdată. Este unul dintre simbolurile Franței

Incendiu la catedrala din Rouen: Focul a cuprins turla, cauza nu este cunoscută deocamdată. Este unul dintre simbolurile Franței

de Comunicatul
0 comentariu

Un incendiu este în curs la catedrala din orașul francez Rouen, departamentul Seine Maritime, informează BFM TV. Pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), primarul orașului, Nicolas Mayer-Rossignol, precizează că turla catedralei este cea care a fost cuprinsă de flăcări. 

ACTUALIZARE 14:55 Incendiul a fost localizat, se lucrează la lichidare

După o intervenție de aproximativ o oră, incendiul care a cuprins turla catedralei din Rouen a fost localizat, au anunțat pompierii pentru BFMTV.

Aceasta înseamnă că flăcările, care au afectat șantierul situat la 120 de metri înălțime, nu mai progresează.

Pompierii trebuie să securizeze întreaga clădire și să se asigure acum că nu mai rămân ”puncte fierbinți” periculoase.

În acest moment, originea incendiului este necunoscută, a precizat primarul, care a dat asigurări că ”la fața locului au fost mobilizate toate mijloacele publice”, pentru lichidarea incendiului.

Catedrala a fost evacuată, iar forțele de intervenție au stabilit un perimetru de siguranță în jurul acesteia, pentru a asigura operațiunile de lichidare a incendiului.

Incendiul s-a declanșat, potrivit France Bleu, la circa 120 de metri înălțime.

La fața locului sunt cel puțin 100 de pompieri, cu 30 de vehicule de intervenție.

Imaginile de la fața locului stârnesc emoție și amintiri neplăcute, legate de incendiul de acum cinci ani, care a cuprins celebra catedrală pariziană Notre Dame.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, monument al arhitecturii gotice timpurii şi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, a fost afectată de un incendiu violent la 15 aprilie 2019.

Focul a izbucnit la ora 16:50 GMT la schelele instalate în mansarda catedralei, s-a extins foarte repede pe întreg acoperişul edificiului de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, şi a cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată. La începutul serii, turla, construită pe patru piloni de bază, cu o înălţime de 93 de metri, s-a prăbuşit, urmată de întregul acoperiş.

Catedrala din Rouen este una dintre cele mai frumoase și mai importante din Franța. Este monumentul cel mai prestigios al orașului, sediul arhidiecezei din oraș, centrul administrativ al provinciei ecleziastice a Normandiei.

Este o construcție cu arhitectură gotică, ale cărei prime pietre de temelie datează din Evul Mediu. Are particularitatea, rară în Franța, de a păstra palatul arhiepiscopal și construcțiile anexe din jur, care datează din aceeași epocă.

Editor : Marina Constantinoiu

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.