Acasă Noutăți „Îl cunoști pe tipul ăsta?”. Biden i-a arătat lui Xi o fotografie din 1985, în care liderul chinez s-a pozat cu Golden Gate

„Îl cunoști pe tipul ăsta?”. Biden i-a arătat lui Xi o fotografie din 1985, în care liderul chinez s-a pozat cu Golden Gate

de Comunicatul
0 comentariu

O fotografie veche a liderului chinez Xi Jinping pozând la podul Golden Gate este acum unul dintre cele mai discutate subiecte de pe rețelele sociale din China, relatează Business Insider.

Fotografia a ieșit la lumină miercuri, când Xi și președintele Joe Biden s-au întâlnit la San Francisco.

Fotografia decolorată îl arată pe Xi, vizibil mai tânăr, zâmbind, cu podul Golden Gate în fundal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, Biden i-a arătat lui Xi fotografia chiar de pe telefonul său mobil.

„Îl cunoşti pe acest tânăr?”, l-a întrebat Biden pe Xi, potrivit lui Hua. „Oh, da, asta a fost acum 38 de ani”, a răspuns Xi, potrivit purtătorului de cuvânt.

Interesul față de fotografie a dominat discuțiile de la summitul APEC pe Weibo, versiunea chineză puternic cenzurată a platformei X, ajungând subiect de top joi după-amiază, ora Beijingului.

Weibo este foarte moderat, iar subiectele care acoperă pozitiv acțiunile președintelui Xi și politicile sale sunt adesea promovate pe locul 1.

Tonul platformei față de SUA – care a devenit din ce în ce mai ostil în ultimii ani – pare să fi înclinat spre o reflectare mai pozitivă a Americii, în lumina vizitei lui Xi.

„Sper că relațiile China-SUA se vor îmbunătăți!”, se spune într-un comentariu aflat în top. „Speranță pentru pacea mondială”, era un alt comentariu.

Xi a ajuns în Iowa în 1985, când făcea parte dintr-o delegație venită din provincia chineză Hebei. Avea 31 de ani la acea vreme, și a fost trimis să studieze sistemul de lucru în fermele din SUA.

Una dintre opririle sale a fost la San Francisco, când probabil a fost făcută fotografia.

În timpul vizitei sale actuale, Xi s-a reunit și cu fermierii din Iowa care l-au găzduit în 1985.

Președintele chinez i-a invitat la cină miercuri, numindu-i „prieteni vechi”.

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.