Acasă Noutăți Heliportul din Târgu Jiu nu e gata nici după trei ani. Elicopterele SMURD aterizează pe terenul de fotbal, uneori în timpul meciurilor

Heliportul din Târgu Jiu nu e gata nici după trei ani. Elicopterele SMURD aterizează pe terenul de fotbal, uneori în timpul meciurilor

de Comunicatul
0 comentariu

Autoritățile de la Târgu Jiu nu reușesc să finalizeze heliportul a cărui construcție a început în urmă cu trei ani. Inițial, termenul de finalizare a fost de trei luni, ulterior a fost prelungit la doi ani, însă nici ultimul termen nu a fost respectat. Autoritățile spun că este nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică. În tot acest timp, elicopterul SMURD aterizează pe un teren de fotbal, iar noaptea nu poate prelua bolnavi pentru că nu sunt îndeplinite condițiile de aterizare în siguranță. 

Până în 2021, heliportul putea fi folosit pe timp de zi, însă pentru că s-a decis că are nevoie de modernizare, a fost închis. Primul termen pentru finalizarea lucrărilor a fost 2022, dar fost extins până în ziua de azi.

Elicopterele SMURD care vin să salveze viețile oamenilor din întreg județul aterizează pe un teren de fotbal, de cele mai multe ori in timpul meciurilor sau al antrenamentelor.

Autoritățile locale au făcut o serie de lucrări, fără a avea însă avizul din partea Societății de Aeronautică și declară lucrarea finalizată. Reprezentanții Autorității Aeronautice contrazic însă declarațiile autorităților locale și spun că nu au primit informații cu privire la aceste lucrări.  

Bogdan Bejinaru, viceprimar: “După ce vom obține avizul de la Autoritatea Aeronautică se va efectua recepția la terminarea lucrărilor urmând ca de a doua zi imediat heliportul să poată fi utilizat pe timp de zi.”

Localnic: A venit și a aterizat tot pe stadion, eram aici la pește.

Reporter: Și acolo era un antrenament, au oprit antrenamentul?

Localnic: Da și s-au dat la o parte fotbaliștii și a aterizat tot acolo.

Reporter: Aterizează elicopterul în continuare pe un teren de fotbal?

Localnic: Da. Noapte nu poate ateriza că nu are cum.

Lucrările au costat peste patru milioane de lei.

Editor : G.M.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.