Acasă Noutăți Haos pe tema Schengen. Podurile peste Dunăre sunt granițe terestre sau navale?

Haos pe tema Schengen. Podurile peste Dunăre sunt granițe terestre sau navale?

de Comunicatul
0 comentariu
Granițele fluviale nu sunt incluse în acordul Schengen parțial
Granițele fluviale nu sunt incluse în acordul Schengen parțial

Intrarea parțială în spațiul Schengen, pe cale aeriană și navală, nu va ajuta cu nimic la fluidizarea traficului rutier peste Dunăre, între Bulgaria și România. Comisia Europeană a comunicat faptul că punctele de frontieră peste Dunăre sunt considerate graniţe terestre și, prin urmare, nu sunt incluse în acordul privind libera circulaţie a cetăţenilor.

Fluviul Dunărea ca frontieră între Bulgaria şi România nu face parte din Acordul Schengen, iar cozile de tiruri, lungi de câţiva kilometri, dintre cele două părţi ale Podului Ruse – Giurgiu, vor continua, informează Rador Radio România.

De asemenea, se va acumula nemulţumirea celor care aşteaptă să traverseze graniţa. Bulgaria şi România au intrat în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, însă nu şi cu cele fluviale.

Nici românii nu sunt mulţumiţi de integrarea parţială în spaţiul european de liberă circulaţie. În ultimele 24 de ore, peste 3.400 de camioane şi 2.400 de autoturisme şi autocare au traversat Podul Ruse-Giurgiu, în ambele sensuri, majoritatea aşteptând ore întregi.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.