Acasă Noutăți Guvernul pregătește o nouă plafonare a prețurilor. Produsele care vor fi adăugate pe listă

Guvernul pregătește o nouă plafonare a prețurilor. Produsele care vor fi adăugate pe listă

de Comunicatul
0 comentariu

Ministrul Agriculturii a anunțat că Guvernul pregătește o nouă schemă de plafonare a adaosului comercial la alimente. De data aceasta însă, este vorba despre o plafonare a prețului produselor tradiționale. 

În prezent, există o listă de 17 produse de bază care beneficiază de adaos plafonat de 20%. Însă Executivul vrea ca această listă să fie extinsă, și în acest mod să scadă prețul produselor românești și să crească vânzările micilor comercianți. 

„În momentul de față, până pe 31 decembrie, ordonanța privind plafonul adaosului comercial a fost transpusă de Parlament în lege.

Este în derulare, în momentul de faţă, un proiect legislativ pe care, împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect. Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele românești să depășească 20%, astfel încât produsele românești să aibă un adaos comercial limitat până în 20%, iar produsele care vin din import, retailerii, să pună orice adaos comercial doresc ei.

În momentul de faţă, dacă facem o analiză şi am făcut această analiză, produsele agroalimentare româneşti au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import, în magazinele de retail”, a declarat Florin Barbu, vineri, la Târgul de promovare a produselor agroalimentare româneşti, la MADR.

Proiectul urmează să primească votul în coaliția de guvernare. Autoritățile trebuie să stabilească, totodată, care va fi perioada în care această plafonare a produselor tradiționale va fi valabilă.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.