Acasă Noutăți Guvernul italian pune tunurile pe hoții de buzunare și cerșetori, inclusiv femeile însărcinate sau cu copii mici. Poiect de lege draconic

Guvernul italian pune tunurile pe hoții de buzunare și cerșetori, inclusiv femeile însărcinate sau cu copii mici. Poiect de lege draconic

de Comunicatul
0 comentariu

Guvernul italian a anunţat joi un proiect cu măsuri legislative menite să sporească siguranţa publică, inclusiv prin înăsprirea pedepselor pe care le riscă femeile care comit infracţiuni în timp ce sunt însărcinate sau însoţite de copii mici, transmite Reuters.

Noua iniţiativă are în vedere mai ales hoţii de buzunare străini care acţionează în mijloacele de transport public, iar printre alte măsuri urmăreşte şi sancţionarea celor care folosesc minori pentru a cerşi bani.

Partidul de dreapta Liga membru al coaliţiei de guvernare a cerut de mult timp eliminarea unei norme care le permite femeilor însărcinate sau care au copii mici să scape de arest după comiterea unei infracţiuni.

Conform propunerii avansate acum de guvernul condus de Georgia Meloni, judecătorii vor putea dispune reţinerea lor în astfel de cazuri, dar nu vor fi obligaţi să ia o asemenea decizie, a precizat ministrul italian de interne Matteo Piantedosi, citat de Agerpres.

Cele mai dure exerciţii militare ale tuturor timpurilor. De la trecut prin foc la băut sânge de cobră, soldații trec prin teste supraomenești

“Aceasta este o bătălie a partidului Liga, pe care stânga a blocat-o în ultimele luni”, a scris pe Facebook liderul acestui partid, vicepremierul Mateo Salvini, făcând referire la piedicile puse de opoziţia progresistă.

De altfel, o alianţă din cadrul acesteia, Alianţa Verde-Stânga (AVS) a descris joi iniţiativa legislativă a guvernului drept “un abuz împotriva femeilor şi copiilor lor (…) care sunt nevinovaţi”.

Măsurile anunţate joi de guvernul de la Roma au nevoie de aprobarea ambelor camere ale parlamentului pentru a putea fi implementate.

Blocarea străzilor de ONG-uri va deveni infracțiune

Proiectul de lege abordează, de asemenea, activiștii de mediu care au blocat în mod repetat autostrăzile și străzile din întreaga țară pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice, provocând furia șoferilor.

Sursele au spus că astfel de inițiative vor fi tratate ca infracțiuni atunci când sunt „deosebit de ofensatoare și alarmante”. 

Guvernul a decis, de asemenea, să impună prin parlament o reprimare a protestelor deținuților din închisoare și împotriva celor care folosesc minori pentru a cerși bani. De asemenea, a propus pedepse de închisoare mai dure pentru persoanele care amenință sau folosesc violența împotriva polițiștilor. 

Locul unde oamenii trăiesc până la 120 de ani, nasc la 65 de ani şi nu dezvoltă tumori. Cum reușesc această performanță

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.