Acasă Noutăți Furtunile puternice au făcut prăpăd în București și Ilfov. Zeci de copaci doborâți, mașini avariate și acoperişuri smulse de vânt

Furtunile puternice au făcut prăpăd în București și Ilfov. Zeci de copaci doborâți, mașini avariate și acoperişuri smulse de vânt

de Comunicatul
0 comentariu

Ploile torențiale au lovit puternic municipiul București și județul Ilfov, unde a fost emis cod galben. Traficul a fost blocat, iar 70 de copaci au fost doborâți, unii căzând direct pe mașini. Pompierii au intervenit în cazul a 83 de solicitări.  

ACTUALIZARE 20:55: ISU Bucureşti-Ilfov anunţă, miercuri seară, că s-au primit 83 de solicitări, în intervalul orar 17:25-20:00, în urma furtunii. Au căzut 70 de copaci şi au fost avariate 41 de vehicule.

„În urma codului galben de intensificări ale vântului, în municipiul Bucureşti s-au înregistrat 83 de solicitări, în intervalul orar 17:25-20:00”, a transmis, miercuri seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Au rezultat 70 de copaci căzuţi, 6 acoperişuri de casă afectate, 2 geamuri sparte la o casă. 

„În judeţul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut. Afectate: 3 străzi blocate, 6 case, 41 de autovehicule, 2 schele, fire de electricitate”, a mai transmis sursa citată.

ACTUALIZARE 19:15: Pompierii au intervenit, miercuri, în cazul a 34 de solicitări, în intervalul orar 17:25-18:00, în urma codului galben de intensificări ale vântului.

Astfel, în Bucureşti s-au înregistrat 31 de copaci căzuţi, două acoperişuri de casă afectate şi două geamuri sparte la o casă, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), potrivit Agerpres.

În judeţul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut.

Au fost afectate trei străzi, care au fost blocate, trei clădiri, 20 de autovehicule, precum şi fire de electricitate.

ACTUALIZARE 18:20: ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că, urmare a fenomenelor meteo, pe timpul codului galben de intensificări ale vântului, se intervine în mai multe zone, astfel: Şos. Leordeni , Str. Taberei, Popesti, Str. Carotei, Splaiul Independentei, Zona Izvor, Str. Caporal Anghelache Ivan, Str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cod galben de furtuni în București și Ilfov.

„Se vor semnala: intensificări ale vântului, vijelie, viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp”, a transmis ANM, potrivit News.ro. 

La ora transmiterii acestei ştiri, în Capitală plouă torenţial, cu grindină, iar vântul suflă cu putere, fiind afectaţi copacii.

De asemenea, este în vigoare un cod galben pentru judeţul Ilfov, unde ANM anunţă „intensificări ale vântului, vijelie, viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp”.

Editor : C.S.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.