Acasă Noutăți FOTO. Pompierii au salvat un cuplu şi copilul de 8 luni, rămași izolaţi pe o insulă formată pe Strei după deversarea barajului

FOTO. Pompierii au salvat un cuplu şi copilul de 8 luni, rămași izolaţi pe o insulă formată pe Strei după deversarea barajului

de Comunicatul
0 comentariu

Trei persoane, doi adulţi şi un copil de opt luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în localitatea Streisângeorgiu, oraşul Călan, au fost salvate de pompierii din Hunedoara şi Deva, după ce au rămas izolate, în această după-amiază, pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei, a informat, sâmbătă, ISU Huendoara.

Intervenţia s-a efectuat cu echipaje de salvare din care au făcut parte inclusiv pompieri scafandri şi alpinişti.

„La sosirea salvatorilor, cele trei persoane se aflau pe o suprafaţă de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată şi cu un volum din ce în ce mai mare. Misiunea pompierilor a fost deosebit de dificilă pentru că s-a identificat cu greu o porţiune de pe mal de unde au putut fi trimise echipajele cu bărcile de salvare. În timpul operaţiunii de deplasare spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au ţinut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în braţe”, a precizat ISU Hunedoara.

Cuplul şi copilul au fost duşi în siguranţă la mal, unde au fost evaluaţi medical de către echipajul SMURD. Ei au refuzat transportul la spital, a menţionat sursa citată de Agerpres.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.