Acasă Noutăți Fișe medicale false pentru obținerea permiselor auto, eliberate de o clinică din București. 5 persoane au fost arestate preventiv

Fișe medicale false pentru obținerea permiselor auto, eliberate de o clinică din București. 5 persoane au fost arestate preventiv

de Comunicatul
0 comentariu

Anchetă uriașă după reportajul Digi24 la clinica din Capitală, care elibera analize false pentru șoferi și cursanții școlilor de șoferi. Procurorii spun că experimentul jurnalistei Isabella Neagu arată clar cum angajații pun parafa pe documente doar pentru că purtau un halat, fără să aibă studii în domeniu. Totul se întâmpla într-un timp record, în mai puțin de un minut, iar mulți primeau calificativul „apt” fără să facă vreo analiză. Mai mult decât atât – nu doar că angajații pretindeau că sunt medici, dar foloseau și parafele altor cadre medicale care nu lucrau în clinică. Cinci persoane au fost arestate preventiv, după ce ar fi falsificat semnăturile medicilor de specialitate de pe fişe necesare pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere auto, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGPMB Poliţia Sectorului 4 – Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 12 autorizaţii de percheziţie domiciliară, fiind ulterior pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a opt persoane şi o societate comercială – clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fişei medicale auto, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată.

“S-a reţinut că, în perioada 16 august 2023 – 18 ianuarie 2024, inculpaţii, cu sprijinul funcţional şi material al persoanei juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a activităţii desfăşurate, au constituit un grup organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor menţionate anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

În concret, se explică în comunicat, membrii grupului ar fi organizat un amplu proces de falsificare a fişelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialităţile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuţie erau eliberate cu calificativul “apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuşi unui control medical real.

“Joi, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de cinci persoane, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alte trei. În acelaşi context procesual, faţă de persoana juridică menţionată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracţiunile”, a transmis Parchetul.

Editor : A.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.