Acasă Noutăți Etapa de înscriere la liceu a început. Când scapă elevii și părinții de emoții: calendarul cu ultimii pași de parcurs

Etapa de înscriere la liceu a început. Când scapă elevii și părinții de emoții: calendarul cu ultimii pași de parcurs

de Comunicatul
0 comentariu

Etapa de înscriere la liceu a început. Când scapă elevii și părinții de emoții: calendarul cu ultimii pași de parcurs

Etapa de înscriere la liceu a început. Când scapă elevii și părinții de emoții: calendarul cu ultimii pași de parcurs/ Arhivă foto
Etapa de înscriere la liceu a început. Când scapă elevii și părinții de emoții: calendarul cu ultimii pași de parcurs/ Arhivă foto

Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot înscrie, începând de joi, la licee, repartizarea computerizată urmând să aibă loc pe data de 24 iulie.

În perioada 11 – 22 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, se desfăşoară etapa de completare a opţiunilor şi a fişelor de înscriere, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu.

Dezastru la Evaluarea Națională – cel mai mic număr de medii de 10 din istoria examenului. Numărul celor care au luat peste 5 a scăzut, în comparație cu anii anteriori

Completarea opţiunilor pentru locurile speciale de romi şi pentru cei cu încadrare de cerinţe educaţionale speciale are loc pe 15 şi 16 iulie, iar pe 18 iulie este programată repartizarea pe aceste locuri şi comunicarea rezultatelor.

Ce faci dacă ai luat notă sub 5 la Evaluarea Națională. La ce licee te mai poți duce

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri ierarhia la nivelul judeţelor din ţară şi al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care participă la admiterea la liceu, pe site-ul admitere.edu.ro.

Rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, este de 74,5%.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei a publicat şi un ghid cu informaţii utile privind repartizarea computerizată în cadrul admiterii în învăţământul liceal 2024 – 2025.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.