Acasă Noutăți Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas: „Nu se va opri în Gaza”

Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas: „Nu se va opri în Gaza”

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că Israelul va ataca Turcia „mai devreme sau mai târziu” dacă reuşeşte să învingă în războiul cu Hamas din Fâşia Gaza, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

„Să nu credeţi că Israelul se va opri în Gaza”, le-a spus şeful statului deputaţilor din partidul său, AKP, la Ankara. „Dacă nu este oprit, acest stat paria şi terorist se va îndrepta mai devreme sau mai târziu înspre Anatolia” – partea asiatică a Turciei, care constituie cea mai mare parte din teritoriul acestei ţări (n. red.).

Turcia este una din puţinele ţări cu populaţie majoritar musulmană care recunoaşte statul Israel, dar a suspendat recent relaţiile comerciale bilaterale, făcând astfel presiuni pentru o încetare a focului în Gaza şi pentru creşterea volumului de ajutoare umanitare care ajung pe teritoriul palestinian.

Erdogan a făcut recent tot mai multe declaraţii de susţinere pentru Hamas, mişcarea islamistă palestiniană pe care Uniunea Europeană, SUA şi Israelul o consideră organizaţie teroristă.

„Vom continua să susţinem Hamas, care luptă pentru independenţa propriei sale ţări şi apără Anatolia”, a afirmat miercuri preşedintele.

Editor : C.L.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.