Acasă Noutăți „E finalul sau un nou succes?”. Eminem provoacă controverse după ce a lansat noul său single, „Houdini”

„E finalul sau un nou succes?”. Eminem provoacă controverse după ce a lansat noul său single, „Houdini”

de Comunicatul
0 comentariu

Vinerea trecută, Eminem a lansat cel de-al 62-lea single, „Houdini”. Deși melodia a fost criticată de presă, publicul nu este de aceeași părere. Dar, cu toate acestea, există întrebarea dacă această mișcare reprezintă un pas către finalul carierei sale, transmite The Guardian.

O săptămână mai târziu, a devenit cel mai difuzat cântec din Marea Britanie și garantat va deveni al 11-lea nr. 1 al lui Eminem în Marea Britanie. Este cel mai rapid vândut single al său din ultimii 22 de ani, dar este pe cale să devină și cel mai rapid vândut single al anului din Marea Britanie de către orice altă celebritate, inclusiv Taylor Swift.

Indiferent de opiniile diferitor persoane cu privire la calitatea single-ului, este ușor de înțeles de ce Houdini a fost un hit. Este foarte comercial, bazat pe o mostră imediat recunoscută din „Abracadabra” lui Steve Miller Band. 

Se referă puternic la hitul său din 2002 „Without Me”, în timp ce videoclipul său îl prezintă pe 50 Cent, și revine la vechea formulă a lui Eminem de a face glume ciudate, care provoacă controverse.

Mai mult, anii de critici nu i-au afectat prea mult popularitatea lui Eminem. Ultimul său album, „Music to Be Murdered By”, din 2020, s-a vândut în patru milioane de exemplare la nivel global, în timp ce „Kamikaze” a fost cel mai bine vândut album hip-hop din 2018 în SUA. 

Noua melodie a lui Eminem, criticată

Succesul său continuu pare puțin ciudat, pentru că nu mai pare să fie o figură centrală în cultura rap contemporană. 

DJ-ul britanic de hip-hop Semtex îl numește pe Eminem „unul dintre zeii rap”, dar spune că „nu a acordat atenție” când Houdini a fost lansat și nu era sigur nici măcar dacă să-l folosească la spectacolul său săptămânal.

„Nu se potrivește cu nimic altceva, nici cu stilul britanic, nici cu cel american. Mai mult, nu este grozav din punct de vedere creativ. Ca fan, mă gândesc: ai fi putut face mai mult”, a mai spus el.

Lee Thompson, de la Record of the Day, sugerează că succesul lui Eminem „se întinde pe trei generații” și spune că single-ul abia a fost difuzat la radioul din Marea Britanie.

„Eminem a avut succes cu categoria de vârstă 15-19 când a apărut pentru prima dată. Acum ei au în jur de 40 de ani, probabil cu un copil adolescent sau doi care locuiesc acasă cu ei în 2024, iar această influență se va fi răsfrânt asupra lor, fără îndoială”, a explicat el.

Sfârșitul carierei pentru Eminem?

În luna mai, Eminem a anunțat că va lansa single-ul „Houdini”, la puţin mai puţin de o lună după ce şi-a anunţat următorul album „The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)”.

Într-o postare pe Instagram, rapperul a intrat pe FaceTime cu magicianul David Blaine şi i-a cerut „ajutor cu ceva”.

„Mă întrebam, cât de departe putem merge cu această magie? Putem face o cascadorie sau ceva de genul ăsta?”. îl întreabă Eminem pe Blaine.

„Ei bine, pentru ultimul meu truc, o să-mi fac cariera să dispară”, spune Eminem.

Se ştiu puţine lucruri despre cel de-al 12-lea album de studio al lui Eminem, despre care a spus anterior că va fi lansat în această vară.

În timp ce Eminem a ţinut secrete detalii despre „The Death of Slim Shady”, colaboratorul şi mentorul său Dr. Dre a lansat câteva detalii la începutul acestui an. În martie, Dre a fost la emisiunea „Jimmy Kimmel Live!”, unde a dezvăluit că Eminem lucrează la un nou album. De asemenea, a împărtăşit că a contribuit la mai multe melodii din proiect şi că plănuia să asculte albumul pentru prima dată a doua zi după apariţia sa la TV.

În aprilie, Eminem a anunţat „The Death of Slim Shady” cu un teaser al emisiunii „Detroit Murder Files”, difuzat în timpul NFL Draft. La începutul acestei luni, a publicat un necrolog fals în Detroit Free Press pentru a-şi lua rămas bun de la Slim Shady, care a fost mult timp alter ego-ul său.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.