Acasă Noutăți După ce și-a trimis forța de muncă la război, Putin merge în Coreea de Nord să recruteze muncitori

După ce și-a trimis forța de muncă la război, Putin merge în Coreea de Nord să recruteze muncitori

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord şi Vietnamul în următoarele săptămâni, a anunţat luni ziarul financiar rusesc Vedomosti, citat de Reuters.

Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Aleksandr Maţegora, a confirmat pentru Vedomosti că vizita preşedintelui rus la Phenian va avea loc şi că este în prezent „pregătită în mod intens”.

Potrivit publicaţiei Vedomosti, Putin ar putea vizita Vietnamul încă în iunie şi cel mai probabil imediat după vizita în Coreea de Nord, relatează Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a efectuat o vizită în Rusia în septembrie trecut pentru discuţii cu Putin, ocazie cu care a vizitat Centrul rusesc de lansare spaţială Vostocinîi din Orientul Îndepărtat, iar Putin a promis că va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliţi.

Kremlinul a declarat că Rusia doreşte să construiască un parteneriat „în toate domeniile” cu Coreea de Nord, dar nu a confirmat încă data viitoarei vizite a preşedintelui rus la Phenian.

De la declanşarea invaziei în Ucraina, Rusia şi-a strâns relaţiile cu Coreea de Nord şi cu alte ţări ostile SUA, cum ar fi Iranul, relaţii ce reprezintă o sursă de îngrijorare pentru Occident.

SUA şi Ucraina au acuzat în ianuarie Rusia că a tras spre Ucraina rachete balistice cu rază scurtă de acţiune furnizate de Coreea de Nord, lucru pe care Rusia a refuzat să îl confirme sau să îl infirme.

Potrivit Vedomosti, una din temele pe care Putin şi Kim Jong Un le-ar putea discuta cu această ocazia va fi dacă Rusia va importa mână de lucru din Coreea de Nord. Rusia suferă de o lipsă acută de forţă de muncă din cauza războiului său în Ucraina; sute de mii de bărbaţi au fost trimişi pe frontul din Ucraina, iar alte mii au fugit în străinătate pentru a evita să fie mobilizaţi.

Singura vizită de până acum a lui Putin în Coreea de Nord a avut loc în 2000, în primul an al primului său mandat prezidenţial.

Referitor la Hanoi, Vedomosti l-a citat pe reprezentantul comercial al Rusiei în Vietnam, care a declarat luna trecută că cea mai presantă problemă comercială între cele două ţări este asistenţa bancară pentru decontarea plăţilor.

Vladimir Putin – vizat de un mandat internaţional de arestare emis în 2023 pe numele său de către Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru crime de război în Ucraina pentru deportarea ilegală a mii de copii ucraineni de pe teritoriul Ucrainei în Federaţia Rusă – a mers de atunci doar în China şi în foste republici sovietice din Asia Centrală, care nu recunosc jurisdicţia CPI.

Editor : M.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.