Acasă Noutăți Dotări de peste un miliard de euro, în ultimii 8 ani, pentru structurile de urgenţă. Anunțul lui Raed Arafat

Dotări de peste un miliard de euro, în ultimii 8 ani, pentru structurile de urgenţă. Anunțul lui Raed Arafat

de Comunicatul
0 comentariu
Raed Arafat / INQUAM Photos / Octav Ganea
Raed Arafat / INQUAM Photos / Octav Ganea

Peste un miliard de euro au fost investiţi, în mare parte din fonduri europene, în ultimii opt ani în dotarea structurilor de urgenţă, a afirmat, sâmbătă, la Câmpeni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Cheltuielile care s-au făcut (…) pentru dotarea nu numai a pompierilor, ci şi a serviciilor de ambulanţă, a aviaţiei Ministerului de Interne au depăşit un miliard de euro între 2015 şi 2023, venite în mare parte din fonduri europene, plus cofinanţarea care se dă de către Guvernul României”, a declarat Arafat cu prilejul inaugurării noului sediu al Secţiei de Pompieri Câmpeni, potrivit Agerpres.

Potrivit șefului DSU, doar anul trecut s-au achiziţionat 400 de autospeciale noi pentru stingerea incendiilor.

„Nu mai putem vorbi de vechime, de maşinile din anii ’80, din anii ’70. Acum vorbim de tehnică foarte modernă, dovadă – ce se află la Câmpeni”, a spus Arafat, menționând că este important ca angajaţii să aibă condiţii corespunzătoare.

„Dacă oamenii nu stau în siguranţă în clădire, riscăm ca la situaţia de urgenţă să nu aibă cine să intervină”, a arătat acesta.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.