Acasă Noutăți Donald Tusk spune că a fost amenințat cu moartea după tentativa de asasinat împotriva lui Robert Fico

Donald Tusk spune că a fost amenințat cu moartea după tentativa de asasinat împotriva lui Robert Fico

de Comunicatul
0 comentariu

Prim-ministrul guvernului Poloniei, Donald Tusk, a anunțat, joi, că a primit amenințări după tentativa de asasinat a omologului său slovac, Robert Fico. Conform presei locale din Polonia, măsurile de protecție ale șefului guvernului de la Varșovia vor fi consolidate, relatează Reuters.

„Au fost multe din acestea ieri”, a scris Tusk într-o postare pe Twitter pe care a ilustrat-o cu o captură de ecran a unui comentariu ce afirma: „Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk”.

Climatul politic din Polonia s-a radicalizat în ultimii ani, un eveniment tragic fiind asasinarea în 2019 a unui primar al oraşului Gdansk care critica măsurile anti-imigranţi luate de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat în acea vreme la guvernare.

Citând o sursă din serviciul de protecţie polonez, site-ul Wp.pl a relatat că măsurile de protecţie a prim-ministrului vor fi întărite în urma tentativei de asasinare a lui Robert Fico. „Evident, analizăm şi tragem concluzii, dar nu discutăm despre ele public”, a declarat ministrul de interne polonez, Tomasz Siemoniak, pentru Wp.pl.

Prim-ministrul slovac, Robert Fico, a fost împuşcat, miercuri, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că voia să-i facă rău lui Robert Fico, nu să-l ucidă.

Editor : Adrian Dumitru

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.