Acasă Noutăți Donald Trump, discurs șocant în New Jersey: Hannibal Lecter este un om minunat. De multe ori avea un prieten la cină

Donald Trump, discurs șocant în New Jersey: Hannibal Lecter este un om minunat. De multe ori avea un prieten la cină

de Comunicatul
0 comentariu

Donald Trump a lăudat sâmbătă personajul principal din filmul „Tăcerea mieilor”, criminalul în serie Hannibal Lecter, spunând că este „un om minunat” și a lansat o tiradă de comentarii disprețuitoare la adresa imigranților care ajung în SUA, la un miting electoral din New Jersey.

„Regretatul și marele Hannibal Lecter este un om minunat”, a spus Trump la mitingul electoral din Wildwood, New Jersey, sâmbătă, după ce a întrebat mulțimea dacă a văzut cineva filmul „Tăcerea mieilor”, scrie The Guardian.

„De multe ori avea un prieten la cină”, a spus Trump râzând înainte de a ajunge la tema imigranților. „Dar, Hannibal Lecter. Felicitări, regretatul mare Hannibal Lecter. Avem oameni care sunt eliberați în țara noastră pe care nu îi dorim în țara noastră și vin complet necontrolați, total necontrolați.”

Declarațiile fostului președinte adresate participanților la mitingul din Wildwood, New Jersey, în fața unei mulțimi estimate de aproximativ 80.000 de susținători, l-au inclus și pe Al Capone, spunând că „a fost acuzat mai mult decât marele Alphonse Capone”, violentul șef al mafiei din Chicago din epoca prohibiției.

Dar sâmbătă nu a fost prima mențiune a lui Trump despre Hannibal Lecter, notează Forbes. Trump a mai făcut o paralelă între imigranți și Hannibal Lecter și în martie, când a spus că oamenii care vin în țară sunt „oameni aspri, în multe cazuri din închisori, din instituții mintale, aziluri de nebuni,… știi, aziluri de nebuni, ca în „Tăcerea mieilor”. Și a continuat în același narativ din această sâmbătă: „Hannibal Lecter, îl cunoaște cineva pe Hannibal Lecter? Nu-i vrem în țara asta.”

Philadelphia Inquirer notează că susținătorii fostului președinte s-au revărsat în Wildwood în „camioane împodobite cu steaguri pe care scria Trump”. Potrivit publicației, sute de oameni și-au instalat tabăra peste noapte pe promenadă pentru a prinde evenimentul.

„Țara se îndreaptă într-o direcție greșită”, a declarat Kelly Carter-Currier, o profesoară pensionară în vârstă de 62 de ani din New Hampshire, pentru Inquirer. „Așadar, sperăm că oamenii vor vota pe persoana potrivită. Și dacă nu o fac, nu știu. Al treilea război mondial?”

Pe de altă parte, democrații din New Jersey resping importanța evenimentului.

Congresmanul Mikie Sherrill a spus că mulți dintre susținătorii lui Trump așteptați ar fi venit din afara statului. „Jersey nu va fi un loc primitor pentru Trump”, a spus Sherrill.  Iar Andy Kim, un congresman care candidează pentru Senatul SUA, a spus că apatia generalizată față de guvern a dus la mai mult sprijin pentru Trump.

„Sper că oamenii recunosc că el nu este cineva care are o agendă care va duce la un tip mai bun de politică”, a spus Kim.

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.