Acasă Noutăți Doliu URIAȘ printre oamenii munților. A murit fondatorul Salvamontului din Cluj

Doliu URIAȘ printre oamenii munților. A murit fondatorul Salvamontului din Cluj

de Comunicatul
0 comentariu
Grigore Grig Bodea (1947-2024)
Grigore Grig Bodea (1947-2024)

Salvamontul e în doliu! Grig Bodea – părintele fondator al Salvamontului din Cluj – a încetat din viață joi dimineață. Bodea a fost unul dintre oamenii care a pus bazele salvamontului în județul Cluj, în Cheile Turzii.

“A fost unul dintre puținii  bărbați ai acelor vremuri care erau plămădiți dintr-un amestec perfect de vizionarism și tenacitate în a lucra întru binele comun într-un domeniu  pe care tot ei îl nășteau atunci: salvarea montană. Regretatul , din această dimineață, Grig Bodea și regretatul, din avalanșa din 1974 de la Podagru, Misi Szalma, au fost părinții fondatori ai Salvamont Cluj, în chiar zorii anilor `70 din veacul trecut. Tânărul inginer Grigore (Grig) Bodea  e singurul care scapă din avalanșa de la Podragu din 1974  în care prietenul său Misi Zsalma și un alt alpinist clujean, Laci Halmagyi, au pierit”, .au transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Născut la începutul anului 1947 Grig Bodea a fost personalitatea care și-a pus cel mai apăsat amprenta pe primele decenii ale Salvamontului Cluj. Pentru meritele sale în crearea și conducerea Salvamontlului Cluj a fost distins, în 2019,  cu titlul de Cetățean de onoare al județului Cluj, împreună cu Misi Szalma (postmortem).

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.