Acasă Noutăți Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, respinși din noul grup europarlamentar Europa Naţiunilor Suverane – Adevărul

Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, respinși din noul grup europarlamentar Europa Naţiunilor Suverane – Adevărul

de Comunicatul
0 comentariu

Partidul SOS România, condul de Diana Șoșoacă, nu a fost acceptat în noul grup de extremă dreapta din Parlamentul European, înființat de partidul de extrema dreaptă german „Alternativa pentru Germania” (AfD).

 SOS România, condus de Diana Şoşoacă, respins din noul grup europarlamentar Foto: Arhivă

SOS România, condus de Diana Şoşoacă, respins din noul grup europarlamentar Foto: Arhivă

La cererea noastră, grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media ce anunţa formarea noului grup politic din Parlamentul European, relatează miercuri Reuters.

Înființarea noului grup europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’, a fost anunţată marţi de liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh SPD, Tomio Okamura. În afară de AfD, grupul europarlamentar mai include partide mici din Bulgaria, Cehia, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria. El are 28 de membri, dintre care 14 sunt membri ai AfD.

Fragmentarea existentă în rândul partidelor de extremă dreapta, suveraniste sau eurofobe din Parlamentul European este evidenţiată de existenţa a încă două grupuri europarlamentare de această orientare – ‘Patrioţi pentru Europa’ (84 de membri) şi ‘Conservatorii şi Reformiştii Europeni’ (ECR, 78 de membri), conform Agerpres.

Pentru a forma un grup politic politic în Parlamentul European este nevoie de minimum 23 de eurodeputaţi care să provină din cel puţin un sfert din numărul statelor membre UE.

După cum a relatat „Adevărul”, citând G4Media.ro, surse de la Bruxelles și europarlamentarului AfD Cristine Andreson, au anunțat săptămâna trecută că lidera SOS România, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus nu au fost primiți în grupul europarlamentar care se spunea că se va numi „Suveraniști”, la care au încercat să adere, din cauza opoziției partidului german de exremă dreaptă Alternative fur Deutschland (AfD).

Am avut o discuție cu cei de la SOS și am luat decizia în unanimitate să nu îi primim în grup. Aș prefera să nu discut motivele respingerii”, a declarat Anderson.

Lidera SOS România afirma că „dacă vreun partid din acest grup vrea să fie politically correct, eu nu am ce căuta în acel grup”.

Iată cum Diana Iovanovici-Șoșoacă și SOS România au ajuns să influențeze agenda politică UE! Nu voi abdica de la principiile naționaliste și nu voi negocia independența și suveranitatea României. Pentru prima dată în istorie un europarlamentar român și președinte de partid dă peste cap politica UE! Dacă vreun partid din acest grup vrea să fie politically correct, eu nu am ce căuta în acel grup! Eu nu sunt ca tinichelele. Merge înainte e același drum, până la capăt, cu victorie totală! Fără compromisuri!”, a reacționat Diana Șoșoacă pe pagina sa de Facebook.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.