Acasă Noutăți De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

de Comunicatul
0 comentariu

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent.

Joost Klein a fost descalificat de la Eurovision 2024 cu câteva ore înaintea de finala de sâmbătă seară, după ce poliția a primit o plângere de comportament necorespunzător la adresa artistului, făcută de o femeie din echipa de producție.

Organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), a lansat un comunicat de presă în care anunța că “atât timp cât au loc cercetările, ar fi nepotrivit ca Joost Klein să continue să participe la concurs”.

AVROTROS, operatorul care se ocupă de participarea Olandei la concursul Eurovision, a comunicat că a propus EBU “mai multe soluții” la incident.

Incidentul s-a produs în timpul semifinalelor de joi, 9 mai, iar compania olandeză de televiziune a explicat ce s-a întâmplat. Potrivit AVROTROS, Joost Klein “a spus de mai multe ori că nu dorește să fie filmat”, iar apoi “a făcut o mișcare amenințătoare înspre camera de filmat”. AVROTROS adaugă că “Joost nu a atins-o pe operatoarea camerei de filmat”.

EBU a confirmat că “în mod contrar față de anumite relatări sau speculații de pe rețelele de socializare, în incident nu a fost implicat alt artist sau membru al vreunei delegații”.

După ce Joost Klein a fost descalificat, AVROTROS a anunțat că “a găsit pedeapsa foarte aspră și disproporționată”, spunând “Susținem bunele maniere – să nu fim înțeleși greșit – însă, după părerea noastră, descalificarea este o pedeapsă disproporționată față de acest incident”.

Explicând decizia luată, EBU a revenit și a anunțat că “menține o politică de toleranță zero față de comportamentul nepotrivit în cadrul evenimentului și intenționează să ofere un mediu sigur pentru toți angajații implicați în concurs”.

“În acest context, comportamentul lui Joost Klein la adresa unui membru al echipei reprezintă o încălcarea a regulilor Eurovision“.

Editor : V.M.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.