Acasă Noutăți Cutremur cu magnitudinea 6,5 la granița dintre Guatemala și Mexic

Cutremur cu magnitudinea 6,5 la granița dintre Guatemala și Mexic

de Comunicatul
0 comentariu

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs duminică la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, provocând pagube materiale minore şi fără să facă victime omeneşti, a anunţat Institutul guatemalez de seismologie (Insivumeh).

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 05:39 (11:39 GMT). Epicentrul său a fost localizat în Oceanul Pacific, la o distanţă de 90 de kilometri de zonele costiere ale departamentului San Marcos, frontalier cu Mexicul, la sud-est de Ciudad de Guatemala, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Seismul, care s-a produs la adâncimea de 25 de kilometri, nu a făcut victime omeneşti, a precizat aceeaşi agenţie naţională din Guatemala.

Totuşi, pagube materiale „minore” au fost semnalate la Spitalul Naţional din San Marcos, unde au fost constatate fisuri şi deteriorări ale tavanului, potrivit Agenţiei de coordonare pentru reducerea catastrofelor.

Această agenţie naţională a raportat, de asemenea, trei alunecări de teren pe un drum.

Potrivit autorităţilor, 90% din teritoriul ţării este expus cutremurelor, Guatemala fiind situată la convergenţa dintre două plăci tectonice şi pe mai multe falii geologice locale.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.