Acasă Noutăți Cum se fură „aurul lichid din magazine”. Prețurile au crescut brusc, după ce recolta a fost afectată

Cum se fură „aurul lichid din magazine”. Prețurile au crescut brusc, după ce recolta a fost afectată

de Comunicatul
0 comentariu

Uleiul de măsline se fură din supermarketuri

Bande organizate de hoți merg și fură multe sticle, iar ulterior le pun la vânzare. Ruben Navarro, şeful lanţului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea spaniolă Andalucia: “Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru ei”.

În prezent, este al doilea cel mai furat produs din toate supermarketurile din Spania. Pe primul loc se află băuturile spirtoase, iar șunca „Iberico” se află pe locul III. 

În urmă cu patru ani, un litru de ulei extravirgin de înaltă calitate valora mai puțin de 5 euro, iar în 2024 ajunge la 14 euro. Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline, iar familiile îl cumpără de obicei în vrac, pentru gătit.

Reprezentanții marilor magazine și-au luat măsuri de siguranță și astfel leagă bidoanele de 5 l între ele sau le pun pe rafturi cu lacăte.

În unele magazine, sticlele de un litru sunt prevăzute cu etichete de securitate care trebuie să fie îndepărtate de către personal.

Cum se fură bidoanele cu ulei de măsline

Jose Izquierdo, şef de vânzări al lanţului de supermarketuri Eroski, spune însă că hoţii folosesc dispozitive magnetice pentru a neutraliza mecanismele de siguranţă.

În acest moment, uleiul de măsline este cel mai furat produs din Aragon, Andaluzia, Castilla-La Mancha, Catalonia, Valencia, Madrid, Insulele Baleare şi Extremadura, potrivit companiei de securitate STC, care a realizat studiul în magazine.

Directorul de marketing al STC, Alejandro Alegre, a declarat că este neobişnuit să vezi un produs alimentar esenţial atât de sus pe lista furturilor. 

„Uleiul de măsline este singurul care ar putea fi considerat un produs de bază, celelalte sunt şunca iberică, brânzeturile maturate, lamele de ras şi alcoolul”, a declarat Alegre pentru Financial Times. 

Cultivatorii de măsline şi companiile care presează măslinele pentru a obţine ulei au fost, de asemenea, victimele unor jafuri, hoţii furând zeci de mii de litri de ulei, potrivit FT.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.