Acasă Noutăți Cum poți să dezaburești parbrizul cu ajutorul unui castravete – Metoda mai puțin cunoscută

Cum poți să dezaburești parbrizul cu ajutorul unui castravete – Metoda mai puțin cunoscută

de Comunicatul
0 comentariu

Callum Butler de la ALA Insurance spune pentru Mirror că această legume are foarte multe substanțe naturale care pot îndepărta umezeala din parbriz, iar un kilogram de castraveți este foarte ieftin

„Castravetele conține uleiuri naturale care creează o suprafață hidrofobă atunci când este frecat pe sticlă sau oglinzi. Proprietățile îndepărtării umezelii ale castravetelui ajută la eliminarea apariției condensului pe parbriz și la formarea ceții. Practic, este ca și cum ați aplica pe parbriz un film de protecție care elimină condensul în lunile mai reci”, spune Callum.

Iată cum poți să faci acest lucru:

1. Obține un castravete proaspăt: Alege un castravete proaspăt și curat. De preferat, folosește un castravete mai mare, astfel încât să ai suficient material pentru a acoperi o parte semnificativă a parbrizului.

2. Taie castravetele: Folosind un cuțit, taie capetele castravetelui și taie-l în jumătate, longitudinal, astfel încât să obții două fâșii lungi. Poți tăia și mai multe fâșii dacă dorești.

3. Freacă parbrizul cu castravetele: Ia o bucată de castravete și freacă ușor suprafața parbrizului cu partea tăiată a castravetelui. Poți face mișcări circulare sau linii drepte.

4. Continuă până când aburul dispare: Continuă să freceți parbrizul cu castravetele până când aburul este îndepărtat complet. Dacă castravetele devine prea umed sau nu mai funcționează, poți schimba bucata cu una proaspătă.

5. Șterge parbrizul: După ce ai îndepărtat aburul, utilizează o lavetă sau un prosop curat pentru a șterge orice urmă de umiditate rămasă pe parbriz.

Deși poate părea un truc ciudat, castravetele conține apă și substanțe care pot ajuta la absorbția umidității de pe parbriz, reducând astfel aburul. Cu toate acestea, este important să ții cont de faptul că acest truc nu este la fel de eficient ca un dezaburitor sau un sistem de dezaburire din mașină și poate necesita mai mult timp și efort.

De asemenea, este esențial să menționăm că, înainte de a porni mașina, trebuie să asiguri o vizibilitate completă și clară a parbrizului. Dacă aburul persistă sau reapare în timpul condusului, opriti-vă într-un loc sigur și folosiți un dezaburitor sau sistemul de dezaburire al mașinii pentru a rezolva problema.

În concluzie, utilizarea unui castravete pentru a dezaburi parbrizul mașinii poate fi un truc de moment în situații de urgență, dar nu reprezintă o soluție pe termen lung. Pentru a asigura siguranța în trafic, este întotdeauna mai bine să ai un dezaburitor de parbriz în mașină și să acorzi atenție regulată întreținerii acestuia.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.