Acasă Noutăți Cotele de sacrificare a urșilor bruni vor fi discutate de Guvern cu Academia Română. Nu sunt vizate măsuri noi

Cotele de sacrificare a urșilor bruni vor fi discutate de Guvern cu Academia Română. Nu sunt vizate măsuri noi

de Comunicatul
0 comentariu

Cotele de sacrificare a urșilor bruni pentru anul viitor vor fi discutate în această toamnă de reprezentanții Guvernului cu cei ai Academiei Române, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, luni, la Iaşi, conform Agerpres.

Ministrul a precizat că nu are în vedere adoptarea de noi măsuri faţă de cele adoptate recent.

“Este necesar să avem un dialog permanent, să înţelegem la fel de bine atât ministerul Mediului, cât şi Academia Română că interesul nostru este comun, şi anume, protejarea şi asigurarea unei stări bune de conservare a speciei de urs brun, dar înainte de toate, asigurarea protecţiei şi integrităţii vieţii oamenilor şi a bunurilor acestora, fie că ne referim la animalele pe care le au în curte, fie că ne referim la culturile pe care ar trebui să le recolteze la sfârşitul fiecărui sezon”, a afirmat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a susţinut că nu vor fi schimbări pentru anul în curs în ceea ce priveşte cotele de urs bun pentru sacrificare, dar că pe viitor se va pune accentul pe protejarea oamenilor şi bunurilor acestora, dar fără a încălca directivele Uniunii Europene privind protejarea acestei specii.

“Acum aproximativ 10 zile a fost trimis către Monitorul Oficial ordinul privind cotele de prevenţie şi de intervenţie. El vine în completarea Ordonanţei 81 din 2020, care reglementează deja modul în care trebuie să intervenim atunci când un urs pune în pericol o anumită localitate, însă, bineînţeles, acest ordin fiind o parte a unei legislaţii care se elaborează anual, ar trebui pregătit din timp. Ar trebui din timp să vedem ce anume funcţionează şi ce nu funcţionează în actuala legislaţie pentru ca la anul să nu fim luaţi din nou prin surprindere, pentru ca oamenii să nu sufere anumite vătămări sau să fie chiar ucişi de vreun urs. Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria din timp, să se asigure că au elaborat cea mai bună legislaţie care să respecte şi Directiva Habitate, pentru că nu ne propunem să încălcăm legislaţia UE, dar în acelaşi timp să asigure şi siguranţa cetăţenilor. Pentru mine, ca ministru al Mediului, este la fel de importantă sau mai importantă”, a subliniat Fechet.

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.