Acasă Noutăți Coreea de Nord a început să arunce din nou gunoaie în Coreea de Sud. Phenianul a trimis peste 300 de baloane cu deşeuri peste graniță

Coreea de Nord a început să arunce din nou gunoaie în Coreea de Sud. Phenianul a trimis peste 300 de baloane cu deşeuri peste graniță

de Comunicatul
0 comentariu

Armata sud-coreeană a estimat duminică la aproape 330 numărul de baloane cu deşeuri care au fost trimise sâmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanţi sud-coreeni.

„Până acum, aproximativ 80 (de baloane) au căzut în zona noastră şi în prezent nimic nu este identificat în aer”, a indicat Statul Major Interarme duminică, într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Armata sud-coreeană a anunţat sâmbătă că este în alertă pentru posibila sosire a unor astfel de obiecte din Coreea de Nord.

Analiza acestor baloane arată că ele nu conţineau „substanţe periculoase”, a precizat armata duminică.

„Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane cu deşeuri împotriva zonelor noastre civile”, a reacţionat Oh Se-Hoon, primarul Seulului, într-o postare pe Facebook.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmând că nord-coreenii nu fac decât să-şi exercite libertatea de expresie.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.