Acasă Noutăți Consumul alimentelor ambalate în plastic. Risc uriaș pentru femeile însărcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematură

Consumul alimentelor ambalate în plastic. Risc uriaș pentru femeile însărcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematură

de Comunicatul
0 comentariu

Consumul alimentelor ambalate în plastic. Risc uriaș pentru femeile însărcinate: se poate ajunge la avort sau naștere prematură

Gravidă/Arhivă foto
Gravidă/Arhivă foto

Consumul alimentelor ambalate în plastic ar putea provoca nașteri premature sau avorturi, arată un nou studiu dezvoltat de cercetătorii americani. Oamenii de știință au descoperit că plasticul folosit pentru protejarea alimentelor conține mai multe substanțe chimice care provoacă dereglări hormonale. Cercetarea a plecat de la creșterea alarmantă a numărului de nașteri premature fără o cauză exactă. 

Substanțele chimice din ambalajele de plastic au făcut ca o femeie din 10 să nască prematur sau să aibă un avort spontan. Mai mulți cercetători din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia că expunerea femeilor însărcinate la ftalaţi, substanțe chimice care se regăsesc în compoziția plasticului folosit pentru ambalarea alimentelor, este una dintre cauze.

Pentru această cercetare, autorii au analizat nivelul de substanțe chimice din urina a peste 5.000 de femei însărcinate din Statele Unite. Potrivit datelor strânse de oamenii de știință, 10% dintre femeile cu un conținut ridicat de ftalaţi în organism au prezentat un risc cu 50% mai mare de naștere prematură sau un avort spontan.

Nașterile premature pot duce duce la probleme grave de sănătate, iar în țările sărace chiar la decesul nou-născuților. Cercetătorii au estimat că pentru prematuri s-a cheltuit în Statele Unite Ale Americii între 1,6 şi 8,1 miliarde de dolari.

Producătorii adaugă ftalați la produsele de consum pentru a face plasticul mai flexibil și mai rezistent la rupere, în principal în produsele din policlorură de vinil, sau PVC, cum ar fi jucăriile pentru copii. De asemenea, substanțele chimice extrem de periculoase se găsesc și în detergenți, mobilier, îmbrăcăminte și încălțăminte. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.