Acasă Noutăți Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF lansează 24 TRENDS FOR 2024. Forumul va transmis live pe site-ul digi24.ro

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF lansează 24 TRENDS FOR 2024. Forumul va transmis live pe site-ul digi24.ro

de Comunicatul
0 comentariu

Luni 27 mai 2024, începând cu ora 11:00, Digi24, alături de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, lansează 24 TRENDS FOR 2024, cel mai îndrăzneț proiect de conștientizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă, definite de Națiunile Unite și consolidate în legislația pendinte domeniului ESG emisă la nivelul Uniunii Europene. Forumul va transmis live pe site-ul digi24.ro.

ENERGY DAY, prima zi a forumului, va avea ca scop decantarea problemelor, relevarea soluțiilor și demararea unor inițiative civice/legislative menite să sprijine societatea românească, în dezvoltarea sa energetică sustenabilă.

Conform Eurostat, din consumul final brut de energie al României, doar 24% provine din surse regenerabile cu de 3 ori mai puțin față de Suedia (66%), iar acesta este punctul de pornire al ENERGY DAY.

Sărăcia, inegalitățile sociale, șomajul, sunt, conform unuia dintre fondatorii regulilor de dezvoltare sustenabila, Dudley Seers, cei trei indicatori fără de care o societate nu poate merge înainte. Energia, ca sursă de funcționare pentru comunități, a devenit preocupare principală a Uniunii Europene, în dezideratul de a atinge amprenta de carbon 0. Comisia Europeană estimează costurile la 700 mld euro pe an până în 2030, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din PIB-ul UE. Asta deși 6 din 10 români consideră că România nu va reuși să își îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de carbon.

Tranziția la energie verde, contextul european și strategia României privind tranziția justă, reglementare și dereglementare în politicile publice în energie, atingerea țintelor de neutralitate de emisii de carbon în orașe, soluții de digitalizare în energie și securitate cibernetică, provocări ale orașelor verzi, prevederi legale și soluțiile pentru stimularea pieței serviciilor energetice, asigurarea mecanismelor de finanțare pentru investiții în energie verde, decarbonizarea, dar și obiectivele punctuale asumate de România pentru obiective 2030 sunt doar câteva dintre topicurile zilei.

Speakeri relevanți, reprezentanți ai unor autorități publice, companii multinaționale, antreprenori și publicul interesat vor participa la cel mai amplu proiect cu difuzare pe scară largă, inițiat în premieră de o organizație non guvernamentală împreună cu un canal media cu acoperire europeană.

Forumul va fi difuzat pe canalele DIGI 24, în toate cele 5 zile (27.05.2024-31.05.2024) ale fiecărui eveniment și va fi moderat de Teodora Tompea și Cosmin Prelipceanu.

Înscrie-te prin link-ul formularului de mai jos pentru participarea fizică în platourile DIGI 24, pregătește-ți întrebările, gândește-te la soluții, notează-ți tendințele și panelul Q&A este al tău!

LINK ÎNSCRIERE: https://shorturl.at/pEIWX

Sau trimite email la: 24forum@conaf.ro

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.