Acasă Noutăți Compania de armament KNDS, care va produce echipamente militare și muniții în Ucraina, a oficializat crearea filialei

Compania de armament KNDS, care va produce echipamente militare și muniții în Ucraina, a oficializat crearea filialei

de Comunicatul
0 comentariu

Grupul franco-german de armament KNDS, care produce în special tunurile Caesar, a oficializat vineri, la Paris, crearea unei filiale în Ucraina, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Această filială va produce echipamente militare şi muniţii pe teritoriul ucrainean, au anunţat la sfârşitul lunii martie ministrul apărării francez, Sebastien Lecornu, şi omologul său german, Boris Pistorius.

Două scrisori de intenţie, una privind înfiinţarea unui centru de întreţinere Caesar, cealaltă privind imprimarea 3D a pieselor de schimb, au fost semnate de reprezentanţii KNDS Franţa şi ai companiei ucrainene ENMEK. De asemenea, a fost oficializat un contract pentru transferul producţiei sub licenţă de obuze de 155 mm pe teritoriul ucrainean.

„Urgenţa este de a avea piese de schimb pe teritoriul ucrainean şi de a avea capacitatea de a produce aceste piese nu departe de câmpul de luptă”, a declarat ministrul francez al forţelor armate după eveniment, în faţa armamentului francez prezentat anterior lui Zelenski.

Preşedintele ucrainean, aflat într-o vizită în Franţa, i-a îndemnat anterior pe aliaţii săi occidentali să „facă mai mult” pentru a ajuta Kievul în faţa agresiunii ruse, a doua zi după ceremoniile care au marcat 80 de ani de la Debarcarea din Normandia (nord-vest).

În timpul unui interviu televizat joi seara, Emmanuel Macron a anunţat transferul de avioane de luptă Mirage 2000-5 la Kiev şi instruirea piloţilor ucraineni pe teritoriul francez. Preşedintele francez a vorbit din nou şi despre o posibilă trimitere de instructori europeni pe teritoriul ucrainean, la cererea Kievului, fără însă a oferi un răspuns ferm.

Editor : A.C.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.