Acasă Noutăți Ciolacu a făcut anunțul, după rezultatele la alegeri. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele? „S-au făcut presiuni mari!”

Ciolacu a făcut anunțul, după rezultatele la alegeri. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele? „S-au făcut presiuni mari!”

de Comunicatul
0 comentariu

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat în cazul unei declarații de presă dacă vom avea parte de noi creșteri de taxe în acest an.

Marcel Ciolacu a spus că nu se va întâmpla acest lucru, ci va fi realizată o reformă fiscală. De asemenea, premierul a precizat că nici TVA-ul nu se va mări la alimente și medicamente.

„Pe mine, ca și prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă, ca să măresc de TVA-ul și am refuzat acest lucru”

„Nu, va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis și dumneavoastră, și românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF-ului după 30 și ceva de ani, când nimeni n-a făcut-o.

Și, în afară de bază, avem 12 module deja în implementare cu companii de renume, în acest domeniu și, momentan, avem încasările pe care le-am așteptat. Cu adevărat, am încurajat foarte mult investițiile și de aceea chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ținem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe și, nu vă supărați, eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8 % și era asumat în jur de 5,7 și am închis cu 5,6 – 5,5 %.

Pe mine, ca și prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă, ca să măresc de TVA-ul și am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăși cei cu venituri mici să contribuie la acest efort comun. Nu este corect.

Mai mult, sub nicio formă nu se va mări TVA-ul la alimente și medicamente. Asta ar duce la o creștere a inflației. Când ai ajuns cu inflația în jur de 1 %, poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo, de obicei, se acționează în alte zone ca să țină”,  a declarat Ciolacu.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.