Acasă Noutăți Cine este atacatorul care agresat-o pe şefa guvernului Danemarcei

Cine este atacatorul care agresat-o pe şefa guvernului Danemarcei

de Comunicatul
0 comentariu

Poliţia daneză a anunţat sâmbătă că suspectul reţinut pentru atacul de vineri seara aupra premierului Mette Frederiksen este un bărbat în vârstă de 39 de ani, care va fi prezentat în faţa unei instanţe pentru o audiere preliminară.

Mette Frederiksen, lideră a Partidului Social Democrat danez şi şefă a guvernului de la Copenhaga din 2019, a fost şocată de atacul asupra sa din piaţa Kultorvet din capitală, a comunicat cabinetul prim-ministrului.

Ea a reuşit să se îndepărteze şi nu prezenta urme de răni, a declarat agenţiei citate Soren Kjergaard, un barman din centrul oraşului, care a văzut cum Frederiksen pleca sub escortă.

Nici poliţia, nici cabinetul premierului nu au precizat nimic despre motivul agresiunii, nici dacă atacatorul era înarmat.

Atacul asupra premierului danez nu a fost un incident singular în Europa, înaintea alegerilor europarlamentare. În urmă cu o lună, au fost atacaţi trei politicieni germani – în unele cazuri în legătură cu alegeri locale – iar săptămâna aceasta au avut loc în Germania noi atacuri de acelaşi gen. În 15 mai, premierul slovac Robert Fico a fost rănit de gloanţe trase de un atacator, reamintește Reuters, potrivit Agerpres.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.